ГоловнаCуспільство

Причиною перебоїв з водопостачанням у Кам’янському стала масштабна заміна ділянки трубопроводу, - директор КП «Кам’янський водоканал»

Нагадаємо, що на минулому тижні 300 тисяч мешканців Дніпропетровської області лишились без води через заборгованість водогону «Дніпро – Західний Донбас» за електроенергію. Державне підприємство ДЗД не відноситься до спільної власності територіальних громад, проте Дніпропетровській облраді, на чолі з Миколою Лукашуком, вдалося взяти питання під контроль та поновити водопостачання для мешканців області. Про це стало відомо під час прес-конференції.

На минулому тижні перебої із водопостачанням також були у місті Кам’янському. Генеральний директор КП «Кам’янський водоканал» ДОР Антон Полюлях повідомив, що стало причиною для аварійного відключення води.

 

«З 2019 року на пр. Свободы була проблема з частими проривами труб водогону - по 5-6 випадків на тиждень. Це найбільша транспортна розв’язка міста, тому на техраді було прийнято рішення із заміни цієї ділянки. Це масштабна робота, і Кам’янський водоканал за весь час свого існування ніколи не проводив таких робіт. З 5 по 9 травня були заплановані роботи, вони відбулися вчасно, навіть раніше строку - ввечері 8 травня вже було відновлено водопостачання мешканцям міста. Хочу подякувати всім, хто приймав участь в цьому процесі, - це Аульський водогін та Дніпропетровська облрада», - сказав він.

В свою чергу, директор КП ДОР «Аульський водовід» Віталій Неопрятний повідомив, що основною проблемою КП «Кам’янський водоканал» залишаються понаднормативні втрати.

«5 млн кубів питної води ми втрачаємо в межах міста Кам’янське. Тому що не було стратегії розвитку підприємства, а зараз ми розробляємо її на 5 років вперед. Що таке для Аульського водогону понаднормативні втрати Кам’янського? Це 20 млн грн збитків на рік. Замість того, щоб розвиватися і вкладати кошти в інфраструктуру, покращувати якість питної води, ми зараз відволікаємо кошти на погашення боргів», - зазначив він.

Як повідомлялось раніше, окрім Кам’янського водоканалу, Дніпропетровська облрада допомогла вирішити питання з проблемним Аульським водогоном, а також с водогоном «Дніпро-Західний Донбас».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook