ГоловнаCуспільство

Перший у місті: у Нікополі «з нуля» будують 25-метровий басейн

У середмісті Нікополя будують сучасний спортивно-оздоровчий комплекс. Там буде великий 25-метровий басейн для дорослих. Та менший – для дітей. Нині підрядники виконують монтажн

і роботи, повідомив голова Дніпропетровської  облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Зводимо «з нуля» великий спорткомплекс з басейном у Нікополі. Зараз на об’єкті працюють десятки будівельників та важка техніка. Усе – за сучасними технологіями та стандартами», – сказав Валентин Резніченко.  

Мешканка Нікополя Юлія Дяконенко розповідає – аби поплавати у басейні, їздять разом з родиною до сусіднього Покрова. Адже у рідному місті такої можливості немає.

«Безмежно щаслива, що нарешті у Нікополі з’явиться басейн. Нарешті буде можливість навчитися добре плавати. З радістю будемо ходити із сином»,  поділилася місцева мешканка.

Перший у місті басейн зводять біля парку Перемоги.Нині у розпалі – монтажні роботи.

«Змонтували  металевий каркас будівлі, де буде знаходитися басейн, – розповів представник підрядної організації Михайло Полягай. – Триває мурування стін майбутньої адміністративної частини. Зробили основу під підлогу, залили бетонну подушку. Далі робитимемо монолітні перекриття».

За проєктом, у спорткомплексі буде два басейни. Великий 25-метровий для дорослих. Та менший – на 12,5 метри – для дітей. В адміністративній частині облаштують роздягальні, душові й тренерські.

Врахують і потреби відвідувачів з інвалідністю. Для їхньої зручності зроблять пандуси та облаштують підйомники.

«Переконані, що спорткомплекс стане ключовим об’єктом спортивної інфраструктури Нікополя. Басейн зможе приймати всіх бажаючих. А ще будемо проводити там спортивні змагання»,  сказала заступниця міського голови Ірина Харченко.

Роботи – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook