ГоловнаCуспільство

​На Дніпропетровщині запустили новий донорський проєкт

В області стартував новий проєкт з донорства. Охочі приєднатися підприємці здаватимуть плазму. Виготовлені з неї медпрепарати безкоштовно передаватимуть пацієнтам, для яких такі ліки – незамінні. Про партнерство домовилися ДніпроОДА, компанія «Біофарма» та приватні компанії регіону. Наміри закріпили у меморандумі. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

,

«Розвиваємо соціальне підприємництво. Підтримуємо і добрі ініціативи малого та середнього бізнесу в поширенні донорства. Сьогодні поєднали зусилля заради шляхетної справи – виробництва ліків із плазми. Їх потребують і онкохворі, і недоношені діти, і поранені захисники», – наголосив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. 

Нині лікарні області відчувають потребу в препаратах із плазми. Їх виробляють на підприємстві «Біофарма». 

Будь-який охочий підприємець може звернутися до центру «Дніпро-Плазма», пройти там необхідні обстеження та стати донором. Після – виготовлені ліки передадуть до медзакладів. 

«Закликаємо долучитися до донорства підприємців регіону. Кошти за віддану плазму всі бажаючі можуть передати лікарням. Вони підуть на придбання медпрепаратів», – підкреслила в.о. директора «Дніпро-Плазма» Ірина Кільчинська. 

«З радістю долучилися до нового проєкту. Наші співробітники стали донорами плазми. Запрошую приєднатися до акції й інших», – сказала директорка «Автотранспортного підприємства 11231» Лариса Новікова. 

Дніпропетровщина вже має успішний досвід реалізації донорських проєктів за участі бізнесу. Зокрема, підприємці вже здавали плазму для новонароджених дітей. 

«Плазми вкрай потребують наші новонароджені із найменшою вагою – від 500 грамів. Ми виходжуємо майже 100 таких малюків на рік. Без участі донорів це було б неможливо. Вдячна всім небайдужим за допомогу», – поділилася генеральна директорка обласного перинатального центру Людмила Падалко. 

Аби долучитися до нового проєкту, підприємцям необхідно звернутися до центру «Дніпро-Плазма». Там – зазначити про бажання приєднатися до донорської акції від підприємців. Центр розташований за адресою: м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook