ГоловнаCуспільство

ДТЕК Дніпровські електромережі відповідає на ТОП-5 найпопулярніших питань своїх клієнтів

ДТЕК Дніпровські електромережі відповідає на ТОП-5 найпопулярніших питань своїх клієнтів

ДТЕК Дніпровські електромережі розвиває сучасний клієнтський сервіс – простий та доступний для всіх мешканців області. Вже зараз в компанії працюють зручні сервіси, які клієнти можуть отримувати дистанційно через сайт і чат-бот у смартфоні. Вони дозволяють заощаджувати час та розв'язувати питання у декілька хвилин. Як вирішити ТОП-5 найпопулярніших питань клієнтів, що пов’язані з роботою оператора системи розподілу, легко та швидко, – розповідають у компанії. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК Дніпровські електромережі.

«ДТЕК прагне стати еталоном клієнтоорієнтованості та запроваджує європейські стандарти обслуговування. Ми розуміємо потреби своїх клієнтів, тому будуємо якісно новий сервіс, який передбачає можливість вирішення більшості питань онлайн. Завдяки нашим дистанційним сервісам жителі Дніпропетровської області можуть передати покази, подати заявку на обслуговування та отримати консультацію не виходячи з дому та в зручний для себе час», –зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Для зручності відповідаємо на ТОП-5 найпопулярніших питань клієнтів та розповідаємо способи їх вирішення:

1. Вдома зникло світло. Як дізнатися причину?

Інформацію про планові або аварійні відключення в мережах можна перевірити на сайті компанії. Якщо ваша адреса там є, то ми вже працюємо над відновленням електропостачання. У разі відсутності в переліку вашої адреси – пишіть у приватні повідомлення на сторінці ДТЕК Дніпровські електромережі в Facebook або на сайті.

Крім того, дізнатися про знеструмлення та повідомити про аварію також можна у чат-боті Telegram та Viber (як це зробити – у покроковій відеоінструкції).

Порада: якщо у вас в будинку зникло світло і/або згоріла проводка – не намагайтеся самостійно здійснювати ремонт. Зверніться за допомогою до фахівців. В першу чергу – до ОСББ або обслуговуючу вашу багатоповерхівку керуючу компанію. Саме вони відповідають за внутрішньобудинкові мережі. Спеціалісти цих компаній повинні усунути проблему.

Якщо ж проблема більша і зачіпає цілу вулицю або район, а також при виявленні обірваних проводів, відкритих дверей та люків електроустановок, пошкоджених опор, –  необхідно повідомляти про це ДТЕК Дніпровські електромережі.

2. Як зробити заявку щодо роботи лічильників?

Якщо несправність лічильника супроводжується відключенням електропостачання, то це аварійна заявка і вона буде виконуватися в стандартному режимі. Аварійні заявки щодо роботи приладів обліку можна передати на сторінці у Facebook або у чат-боті Telegram та Viber (як це зробити – у покроковій відеоінструкції).

Замовити безкоштовні послуги з перевірки, параметризації чи ремонту лічильників та обрати день візиту монтера можна замовити онлайн на сайті компанії.

Швидко та зручно подати заявку з роботи лічильника також можна за допомогою чат-боту у Вайбер або Телеграм. Докладніше – у відеоінструкції.

3. Як швидко та просто передати покази лічильника?

Передавати покази лічильника можна за допомогою дистанційних сервісів:

· скориставшись особистим кабінетом для побутових і юридичних споживачів на сайті;

· через зручну вебформу на сайті без додаткової реєстрації. Для цього потрібно зайти у розділ «Передати покази лічильника». Далі обрати район, вказати особовий рахунок, кількість зон та ввести покази лічильника. Після — вказати номер телефону та натиснути опцію «Передати покази»;

· чат-боти у Telegram або Viber  (покрокова інструкція – у короткому  відео);

· за допомогою голосового меню автоматичної передачі показів за номерами +38 (056/066/067) 790-99-00 (кнопка "2"). Для цього необхідно підготувати номер особового рахунку нашої компанії, що починається на «12» та покази лічильника. Увага! В багатозонних лічильниках не треба вносити загальну зону. 

4. Як вирішити питання заключення, розірвання або переоформлення договору на розподіл електроенергії?

У ДТЕК Дніпровські електромережі запрацював онлайн-сервіс для клієнтів-фізичних осіб – «Укладення договору онлайн».

Для цього потрібно зайти на сайт ДТЕК Дніпровські електромережі до відповідного розділу та за допомогою підказок виконати кілька простих кроків.

Корисну відеоінструкцію, як укласти договір онлайн, а також скористатися іншими послугами на сайті.

5. Як подати заяву про приєднання або збільшення потужності?

Сервіс подачі заявок для приєднань до електромереж або збільшення потужності також працює онлайн. Скористатися даною послугою, можна через особистий кабінет з технічних приєднань та подати заявку з переліком необхідних документів. Якщо виникли складнощі або вам потрібна консультація, – ви завжди можете звернутися до фахівців компанії, скориставшись формою зворотного зв'язку.

Для стандартного приєднання упродовж 10 робочих днів із дня подання заявки ДТЕК Дніпровські електромережі видає типовий договір про приєднання з рахунком на оплату. Після підписання договору та оплати відповідних послуг, фахівці компанії проведуть необхідні роботи. Зокрема – монтаж або перепрограмування приладу обліку та встановлять нові, більш потужні, автомати.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook