ГоловнаCуспільство

У холі Дніпровської міськради відкрили виставку ляльок «Barbie: пані України»

У холі Дніпровської міськради відкрили виставку ляльок «Barbie: пані України»

Barbie в образах Марії Заньковецької, Соломії Крушельницької чи Лесі Українки. До Дня захисту дітей у холі Дніпровської міської ради представили виставку «Barbie: пані України». Обрали 36 видатних землячок, ляльки вбрали у стилізований одяг – його створювали 28 майстрів з усієї України. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Нас надихнув на виставку пост у соцмережах відомої волонтерки Яни Зінкевич, що за її образом втілили в життя ляльку і вона буде представлена у проєкті «Barbie: пані України». Я особисто захоплююсь її мужністю. Ми з колегами звернулися одразу до організаторів та запросили до Дніпровської міської ради. І цією експозицією хочемо наголосити, що всі видатні українки були дітьми, і малеча може взяти за приклад наших землячок», – наголосила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла.

Дорослі та діти можуть побачити образи княгинь Либідь та Ольги, першої української педагогині Софії Русової чи навіть сучасних відомих співачок – Руслани, Alyona Alyona та Юлії Саніної («The Hardkiss»). Ідея створення була спонтанною, зробили колекцію всього за місяць (перша виставка відбулась у березні 2021 року), але ляльки вже побували в Одесі та Києві, – поділилася колекціонерка та одна із засновниць проєкту «КукулЬтура» Олена Філіпова.

«Кожна українка, лялька якої представлена, зробила внесок у нашу історію. Майстри-дизайнери створювали колекції з тих постатей, якими були натхненні. Експозиційні Barbie не продаються, цю виставку у подальшому дорослі і діти можуть побачити безкоштовно у магазинах «Антошка»», – розповіла керівниця відділу реклами дитячих магазинів Ірина Зелена.

У Дніпровській міській раді експозиція «Barbie: пані України» буде один день – 1 червня. Далі виставка з 36 ляльками поїде до Вінниці.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook