ГоловнаCуспільство

Як у Дніпрі борються з наслідками рясного дощу

1 червня у Дніпрі рясний дощ. До комунального підприємства «Міськзеленбуд» надійшло 11 заявок щодо падіння дерев. З них три впали на контактну мережу електротранспорту. Усі заявки вже виконано, дерева прибрані. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради. 

«Зараз тенденція така: ґрунт намокає, вітер посилюється – можуть бути падіння дерев. Бригади чергуватимуть і ввечері, аби миттєво обробляти заявки», – зазначив головний інженер КП «Міськзенбуд» Іван Білоус. 

Водночас бригади КП «Гідроспоруди» проводили моніторинг вулиць міста для виявлення підтоплень та їхньої ліквідації. Шість бригад працюють і досі. 

«Були виявлені проблеми по Запорізькому шосе, вул. Шинній, вул. Тополиній. В основному проблеми були у тому, що на дощоприймачі нанесло велику кількість побутового сміття, листя, гілок. Ці дощоприймачі були розчищені. Підтоплень у Дніпрі немає. Є невеликі локації, де взагалі відсутня зливова каналізація або потребує капітального ремонту. Але ми вже маємо проєктну документацію, і ці проблеми також буде ліквідовано», – зазначив головний інженер КП «Гідроспоруди» Андрій Оліфіренко. 

Станом на 16:00 суттєвих змін у графіку руху громадського транспорту у Дніпрі немає, зазначає спеціаліст сектору контролю департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Іван Васючков. 

«Було зафіксовано шість проблем, які були пов’язані з ДТП за участю легкового транспорту та з падінням дерев на контактну мережу електротранспорту. Усе було ліквідовано вчасно. Змін у графіку руху більше ніж на 30 хвилин не було», – додав Іван Васючков.  

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook