ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині – негода: аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі переведені у посилений режим

За інформацією Служби з надзвичайних ситуацій, упродовж 1-3 червня очікується погіршення погодних умов у Дніпропетровській області. Значний дощ, гроза та пориви північно-східного вітру до 15-20 м/с. Негода може призвести до обриву проводів електропостачання. Аварії та відключення вже фіксуються у Новомосковську, Павлограді та районі Підгородного, де негода призвела до знеструмлення 7 повітряних ліній. Наразі бригади ДТЕК Дніпровські електромережі працюють у посиленому режимі та ліквідують наслідки аварій, щоб якнайшвидше відновити електропостачання. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Ускладнення погодних умов відповідає І-му рівню небезпеки (жовтий). У зв’язку з погіршенням погоди аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі переведені у посилений режим готовності та працюватимуть 24/7, аби забезпечити клієнтів надійним електропостачанням.

«ДТЕК діє в інтересах України, піклується про своїх клієнтів та робить усе, аби в їхніх оселях завжди були світло та комфорт. Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі переведені у посилене чергування та готові оперативно ліквідовувати аварії у разі потреби. Наразі 19 бригад із 57 спеціалістів з залученням 20 одиниць спецтехніки ліквідовують відключення у знеструмлених районах» – повідомив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

ДТЕК Дніпровські електромережі просить жителів області за змоги залишатися вдома та бути обережними, не наближатися до оголених дротів, обірваних ліній, відкритих дверей та люків електроустановок, а також пошкоджених опор.

Поради під час можливих масових відключень через негоду:інформацію про аварійні відключення можна перевірити на сайті компанії в розділі Аварійні відключення. Якщо ваша адреса там є, – енергетики вже знають про відключення та відновлюють електропостачання. Якщо ви не знайшли свою адресу – повідомте про це у кол-центр ДТЕК Дніпровські електромережі на сайті компанії, за телефонами (056/066/067) 790 99 00, через сторінку Facebook або чат-бот уViberтаTelegram.

Чому під час негоди може вимкнутися світло та який алгоритм дій при аварійному відключенні, – можна дізнатися з відео #ПростоПроЕнергетику, в якому генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук надав відповіді на найпоширеніші питання. Також ми підготували коротку відеоінструкцію – як користуватися онлайн-послугами на сайті та, зокрема, дізнатися про планові та аварійні відключення за своєю адресою. Її можна переглянути за посиланням.

Довідка

ДТЕК Мережірозвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

У Новій стратегії 2030 ДТЕК зобов'язався трансформувати бізнес в більш екологічний, ефективний і технологічний, керуючись принципами ESG. Стратегічна мета – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року. Для цього створена краща експертиза в галузі, щоб впроваджувати інновації та нові технології, створювати нові напрямки бізнесу і реалізувати масштабну програму цифрової трансформації.

У ДТЕК працює 60 тисяч співробітників. Підприємства ДТЕК визнані кращими роботодавцями України за рейтингами міжнародної аудиторської компанії EY і ділових видань України.

У 2020 році капітальні вкладення ДТЕК склали 12 млрд грн, податкові відрахування – 21 млрд грн.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook