ГоловнаCуспільство

Мер Дніпра Борис Філатов і Президент України Володимир Зеленський потиснули руки і будуть разом працювати на благо городян

Мер Дніпра Борис Філатов і Президент України Володимир Зеленський потиснули руки і будуть разом працювати на благо городян

У вівторок, 8 червня, Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Дніпропетровської області. В рамках поїздки Президент України взять участь у засіданні Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. 

Мер Дніпра Борис Філатов під час засідання другої палати Конгресу місцевих та регіональних влад наголосив, шо для щасливих та справедливих міст наявність комфортних рекреаційних зон так само важлива, як хороші дороги і транспорт. Водночас навіть для великих та потужних міст фактично неможливо відновлювати та будувати всі парки самостійно. Це пов’язано не лише з системними проблемами, які накопичувалися десятиліттями, а й з тиском і затягуванням процесів деякими профільними відомствами. 

«Є проблеми з документацією. Наприклад, ми навели лад у себе, але втратили забагато часу. Зверніть, будь ласка, увагу на Геокадастр, в якому по всій країні пообкопувалися «жуліки» та хабарники. Ми капітально реконструювали парк Зелений гай за два роки, а документи на нього Геокадастр видавав удвічі довше. Також є проблема з документами по лінії Мінекології», – сказав Борис Філатов під час своєї репліки на виступ глави держави.

 У свою чергу президент відповів, що питання з Геокадастром зрушиться. «Я зрозумів про питання з Геокадастром. У нас пан Лещенко, він займається вичищенням списку тих «жуліків». Непогана ідея. Якщо у вас є список «жуліків», можете обмінятися. Прискорювати точно будемо», – сказав Володимир Зеленський. 

Також, обговорюючи ідею будівництва парків по всій країні, навіть у найменших местечкам, Борис Філатов зауважив, що у Дніпрі також поділяють за таким принципом. У місті вже почали створювати рекреаційні зони для кожного мікрорайону – щоб люди мали змогу відпочивати біля своїх будинків, а не іхати через пів міста щоразу, коли хочуть прогулятися з дітьми.

Крім цього, Борис Філатов зауважив, шо у Дніпрі створюють комфортний міський простір, що враховує потреби кожного, хто тут живе. Зокрема, це стосується рекреаційних зон. За п’ять років капітальну реконструкцію із застосуванням сучасних урбаністичних рішень провели для парків Прибережний, Зелений гай та Писаржевського. Утім, місто має багатолітню проблему з двома центральними парками – Шевченка та Глоби. Крім того, що вони є пам’ятками садово-паркового мистецтва загальнонаціонального та регіонального рівнів, їхнє повне оновлення вимагає великих ресурсів.

 «Ми вдячні обласній державній адміністрації, Валентину Резніченку (голова Дніпропетровської облдержадміністрації, —ред.), за те, що вони обіцяють виділити відповідні кошти на капітальну реконструкцію парку Глоби», — сказав Борис Філатов. 

Мер Дніпра додав: на прикладі центральних парків очевидно, що навіть такий багатий та потужний мегаполіс, як Дніпро, не зможе самостійно дати лад всім рекреаційним зонам, адже їх у міста майже три десятки. 

Зі свого боку Президент Володимир Зеленський зауважив, що мав можливість вивчити всі деталі, пов‘язані з парком, під час переїздів у робочій подорожі Дніпропетровщиною. «Я згоден, що повинна бути спільна фінансова модель. Держава, місто, область — усі разом. Це буде справедливіше і якісніше», — сказав Володимир Зеленський. 

По закінченню заходу мер Дніпра Борис Філатов і Президент України Володимир Зеленський потиснули руки і зазначили, шо будуть разом працювати на благо городян.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook