ГоловнаCуспільство

У Дніпрі представили проєкт пішохідної зони Успенської площі

Безкоштовний скейтпарк, фонтан і нові дизайнерські рішення – на Успенській площі Дніпра. 10 червня у місті показали майбутній проєкт цієї пішохідної зони. Вартість робіт – 300 мільйонів гривень. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Якщо говорити про масштаби реконструкції, то це буде навіть краще скверу на Перемозі (сквер Прибережний – ред.): тут буде безкоштовний скейтпарк, фонтани, дитмайданчики. Висадять 166 дорослих дерев замість аварійних», – розповів заступник міського голови, директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Михайло Лисенко.

 

Уже розпочалися роботи із заміни всіх комунікацій, які тут проходять: водопостачання та водовідведення, опалення тощо. Крім того, за проєктом буде невелика зміна в схемі дорожнього руху, бо праворуч ліцей № 100, і завжди виникали проблеми у дітей та їхніх батьків з виходом з навчального закладу (бо одразу йде проїжджа частина), а також з паркуванням автомобілів. Тому сторона, де розташований ліцей № 100, буде пішохідною, а протилежна – проїжджою, її розширять.

«Ми хочемо створювати такі простори, які будуть так званими ідентифікаторами Дніпра в архітектурно-дизайнерських рішеннях. Тут велику увагу приділяємо питанню інклюзивності, для прикладу – підняті пішохідні переходи: пересуватися буде легко на візку і навіть із валізою з маленькими колесами. У нас тут багато малих форм, які виконуватимуть різні функції: клумби для квітів, і вони ж є терасами для сидіння чи навіть лежання. Вздовж основних алей вже висаджують дерева: скандинавська горобина, дуби, платани та слива «піссарда»», – підсумував головний архітектор міста Дмитро Волик.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook