ГоловнаCуспільство

Студентам-міжнародникам провели екскурсію по ДніпроОДА та розповіли про роботу держслужбовців

До облдержадміністрації завітали студенти «Дніпровської політехніки». Дізналися більше про роботу держслужбовців та зазирнули у різні куточки адмінбудівлі. Екскурсію для молоді провів начальник управління зовнішньоекономічної діяльності Дніпропетровської ОДА Олександр Ракша.

«До нас завітали студенти, які вивчають міжнародні відносини. Розповіли їм про роботу облдержадміністрації. Акцент – на зовнішньоекономічній діяльності. А вона у нас активна. Адже Дніпропетровщина дуже велика. За розмірами її можна прирівняти до деяких європейських країн», – сказав Олександр Ракша.

Перша «зупинка» екскурсії – кругла зала. Студентам розказали про співпрацю облдержадміністрації з іншими гілками влади. А ще – як проходять візити іноземних делегацій, міжнародні форуми і зустрічі.

«Гадала, що держслужбовці дуже серйозні. Але очікування та реальність не співпали. Виявилось, що це звичайні люди, з якими можна просто поспілкуватися», – поділилася студентка факультету менеджменту Юлія Олександрова.

Хлопці та дівчата побували у великій залі на 300 місць. Саме там проходять наради та зібрання, творчі зустрічі й презентації. Відвідали й залу засідань голови Дніпропетровської ОДА.

«Вже була в облдержадміністрації на брейн-рингу до Дня Європи. Але сьогодні вперше побувала тут на екскурсії. Хотілося побачити «закулісся» роботи. Було дуже цікаво», – сказала студентка Світлана Поколодна.

Екскурсії для школярів та студентів в облдержадміністрації проходять регулярно.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook