ГоловнаCуспільство

Дніпро отримає додаткову дотацію з держбюджету через надання державою пільг по земельному податку суб’єктам космічної діяльності

У Податковому кодексі України визначено, що протягом дії ратифікованих Верховною Радою України міжнародних договорів України з питань космічної діяльності щодо створення космічної техніки (але не пізніше 1 січня 2023 року) резиденти – суб’єкти космічної діяльності, які отримали ліцензію на право її здійснення та беруть участь у реалізації таких договорів, звільняються від сплати земельного податку за земельні ділянки виробничого призначення. Про це під час пресконференції 30 червня повідомила начальниця відділу аналізу та планування доходів управління фінансів Дніпровської міської ради Наталія Трофимова. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

У Дніпрі, згідно з постановою Кабміна, таких підприємств два: Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова та Український науково-дослідницький конструкторсько-технологічний інститут еластомерних матеріалів та виробів.

Загальна площа земельних ділянок виробничого призначення в місті по цих підприємствах складає більше 500 гектарів. Згідно з Бюджетним кодексом України надання державою підприємствам додаткових пільг, які зменшують доходи місцевих бюджетів, має супроводжуватися наданням додаткової дотації з державного бюджету на компенсацію втрат. «На 2021 рік бюджету Дніпровської територіальної громади у державному бюджеті України передбачено виділення додаткової дотації на компенсацію втрат доходів внаслідок наданих державою податкових пільг зі сплати земельного податку суб’єктам космічної діяльності в сумі 289 млн грн. Станом на червень з початку року фактично отримано такої дотації в сумі 144,5 млн. грн, що відповідає затвердженому плану. На 2022 рік, за попередніми розрахунками, до бюджету Дніпровської міської територіальної громади прогнозується отримати такої дотації у сумі близько 298 млн. грн», - зазначила Наталія Трофимова.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook