ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині будують останню 29-кілометрову ділянку нової траси на Київ

На Дніпропетровщині повним ходом – будівництво нової траси на Київ Н-31. Сучасну дорогу зводять осторонь сіл Петриківщини та Царичанщини. Вже готовий міст через канал Дніпро-Донбас. Нині техніка працює за переправою. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«В області ремонтують існуючі магістралі та будують нові. Давня мрія водіїв – якісна дорога на Київ. Вона цілком здійсненна. Нині у регіоні втілюють один із наймасштабніших дорожніх проєктів. Кілометр за кілометром прокладають трасу Н-31», – зазначив Валентин Резніченко. 

Черговий будівельний майданчик розгорнули за каналом Дніпро-Донбас. Там облаштовують з’їзд із нового мосту. Прокладають останню ділянку дороги в 29,5 км. Відсипають земляне полотно. 

На цій ділянці будуть і дворівневі розв’язки, і естакада через річку Оріль, каже в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев. 

Наразі підрядники варять арматуру під буро-набивні палі. А ще – зводять тимчасові переправи через Оріль для проїзду будівельної техніки. 

«Транспортні розв’язки та шляхопроводи зводимо по всій довжині магістралі. Все – задля безпеки руху. Загалом буде 56 штучних споруд», – додав Олександр Коломійцев. 

Траса Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка – один із найамбітніших проєктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

«Мені подобається, як будують дорогу. Клас! Вона набагато зручніша та безпечніша за стару, що проходить селами», – поділився водій із Київської області Євген Лицюк. 

Загалом в області вже звели 28,6 км нової автомагістралі. На ній – кільцеві та дворівневі транспортні розв’язки. Розмітка й дорожні знаки. Збудованою дорогою вже користуються водії. Кажуть, якістю вражені. 

«Нова дорога дуже добра. Із гарним покриттям та зручними розв’язками. Приємно рухатися таким автошляхом», – сказав мешканець Маріуполя Олексій Смульський. 

Загальна довжина нової автомагістралі, що проходитиме Дніпропетровщиною, – майже 60 км. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook