ГоловнаCуспільство

Школа скаутів та козацького гарту: у таборі «Діти Дніпра» презентували оновлену програму

Школа скаутів та козацького гарту: у таборі «Діти Дніпра» презентували оновлену програму

У муніципальному таборі «Діти Дніпра» презентували оновлену програму зі «скаутського вишколу» та «козацького гарту». Під час занять діти в ігровій формі отримують знання та навички, які можуть застосовувати у житті, а також вивчають українські традиції.

«Торік через карантин табір не приймав діточок, але ми плідно працювали над новою програмою. І одне з нововведень – це школа скаутів і козацького гарту. В ігровій формі діти отримують навички, які їм знадобляться у житті: встановлення наметів, розпалення вогнища, в’язання вузлів. Є й цікаві розваги: метання спису, стрільба з лука, традиційні козацькі ігри», – розповіла директорка КП «Оздоровлення та відпочинок» Лілія Березовська.За зміну козацькі забави у дітей проходять двічі, на кожну зміну програма змінюється. 

«На початку ми робимо показовий виступ, з козацькою зброєю, розповідаємо про побут козаків. Потім з діточками розходимося по галявинах і навчаємо їх: козацька боротьба, лучна стрільба, метання списів, проводимо різні забави та конкурси, знайомимо з українськими традиціями. Все це, аби діти відчули себе справжніми козаками, українцями. Діти після таких заходів розуміють, що козаки нічим не гірші, ніж ніндзя та самураї, яких вони бачать у кіно», – керівник козацького гурту Олександр Пінегін.

Як пояснив інструктор зі скаутингу Костянтин Головко, скаути – це не пасивні туристи, які приїжджають на природу просто відпочити, а люди, що можуть допомогти іншим та природі. Таких навичок і навчають дітей у таборі. 

«Наші заняття зі скаутингу спрямовані на роботу в колективі. Сьогодні ми вивчимо скаутський вузол дружби, а потім його застосовуватимемо. Завдяки цьому дитина відчуває себе частиною команди, а це дуже важливо. Перше, на що я завжди звертаю увагу: якщо ми прийшли у ліс, то ми прийшли у гості до тих тварин, які там живуть. Друге: скаут залишає після себе місце чистішим, ніж воно було. Також розповідаємо дітям, як потрібно діяти у разі травматизму», – розповів інструктор.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook