ГоловнаCуспільство

​Дніпропетровщину накрило потужною грозою: фахівці ДТЕК відновлюють електропостачання у 80 частково знеструмлених населених пунктах

​Дніпропетровщину накрило потужною грозою: фахівці ДТЕК відновлюють електропостачання у 80 частково знеструмлених населених пунктах

У Дніпропетровській області з ночі триває негода зі шквальним вітром, зливами та градом. Ускладнення погодних умов призвело до пошкоджень ліній та масових аварій. Найбільша кількість відключень у Кривому Розі, а також Верхньодніпровському та Солонянському районах. Наразі спеціалісти ДТЕК Дніпровські електромережі працюють у 80 населених пунктах регіону, щоб повернути світло в кожну оселю.

Гроза та шквали вітру спричинили відключення та обриви 55 ліній та 790 трансформаторних підстанцій (ТП). Найбільше відключень – на Криворізькому, Пятихатскому, Підгороднянському, Солонянському,Верхньодніпровському та Царичанскому вузлах. Особливо постраждав Кривий Ріг, де негода спричинила відключення 45 ТП та 10 ліній електропередачі.

У зв’язку з ускладненням погодних умов аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі переведені у посилений режим та працюють 24/7, аби якнайшвидше відновитипошкоджені ділянки ліній.

«До ліквідації аварій залучені близько 150 спеціалістів та 52 одиниці техніки. Роботи фахівців ускладнені несприятливими погодними умовами. Втім вони продовжують працювати над якнайшвидшим відновленнямелектропостачання. ДТЕК надійна та відповідальна компанія, яка турбується про своїх клієнтів, тому ми направили всі сили та ресурси для боротьби зі стихією та повернення комфорту в кожну домівку нашого клієнта», — підкреслив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Основний об’єм аварійних відключень фахівці компанії планують ліквідувати до кінця дня, у разі відсутності нових аварій. Про перебіг робіт та повне відновлення електропостачання компанія буде інформувати додатково.

За прогнозами синоптиків, зливи та грози протримаються протягом 21-22 липня. У місті Дніпро та по Дніпропетровській області шквали вітру 15-20 м/с, в окремих районах град.В регіоніоголошеноІ-й рівень небезпеки (жовтий).

ДТЕК Дніпровські електромережі просить жителів бути обережними, не наближатися до оголених дротів, обірваних ліній, відкритих дверей та люків електроустановок, а також пошкоджених опор та аварійних дерев.

Поради під час негоди:інформацію про аварійні відключення можна перевірити на сайті компанії в розділі Аварійні відключення. Якщо ваша адреса там є, – енергетики вже знають про відключення та відновлюють електропостачання. Якщо ви не знайшли свою адресу – повідомте про це у кол-центр ДТЕК Дніпровські електромережі на сайті компанії, за телефонами (056/066/067) 790 99 00, через сторінку Facebook або чат-ботуViber таTelegram.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook