ГоловнаCуспільство

Призначення житлових субсидій: що змінилося

Як повідомили під час прямої телефонної лінії міської ради, з 1 травня цього року в Україні діють нові майнові обмеження, через які людині можуть відмовити у субсидії. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради. 

Зокрема, обмеженням є купівля цінних паперів або банківських активів протягом 12 місяців на суму більше ніж 50 тис. грн чи збереження на депозитах понад 100 тис. грн. Відмовити у субсидії також можуть, якщо власник домогосподарства або член його родини має більше ніж один автомобіль, з року випуску якого минуло менш як 5 років, має понад одне житлове приміщення (крім житла на тимчасово окупованих територіях у Донецькій, Луганській областях та Криму). Також обмеженням є перебування за кордоном сумарно більше ніж 60 днів, але виняток – лікування, навчання або догляд за дитиною до 3-х років.

«19 травня уряд ухвалив рішення, де домогосподарствам, яким було призначено субсидію у минулому опалювальному сезоні, подовжать її без звернення. Виняток – ті домогосподарства, які отримували субсидію у безготівковій формі, орендарі, індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію, та домогосподарства, яким призначалася субсидія без урахування окремих осіб, що зареєстровані у житловому приміщенні, але не проживають за місцем реєстрації. Таким домогосподарствам потрібно подати нову заяву та декларацію на призначення субсидії. Термін подання документів подовжено до вересня», – зазначила заступниця начальника відділу прийому громадян з питань надання усіх видів соціальної допомоги та компенсацій Соборного району Центрального управління соціального захисту населення Дніпровської міськради Алла Пижевська.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook