ГоловнаCуспільство

Виробники тепла для потреб населення наростили борги у розмірі 1,7 млн грн

Станом на 29 липня 2021 року виробники тепла для потреб населення у Дніпрі накопичили заборгованість за послуги розподілу природного газу. Сума боргів підприємств ТКЕ перед АТ «Дніпрогаз» скала 1,7 млн. грн. Така ситуація негативно впливає на фінансову стабільність роботи газорозподільного підприємства та стан розрахунків між учасниками ринку.

Підприємства, які виробляють тепло для потреб населення, наростили  заборгованість за розподіл газу перед АТ «Дніпрогаз». Так, сумарна заборгованість теплопостачальників КП «Дніпротеплоенерго» та ДП «Пiвнiчтепломережа» на сьогоднішній день складає 1,7 млн грн.

Незадовільний стан розрахунків теплопостачальних підприємств негативно впливає на роботу «Дніпрогазу» та проведення планових робіт з модернізації газових мереж. Адже саме влітку здійснюється більша частина робіт із встановлення нового газового обладнання, заміни ділянок газопроводів. Ці заходи спрямовані на забезпечення безперебійного та надійного розподілу газу впродовж опалювального сезону.

«Через наявні борги за доставку газу згідно чинного законодавства наша компанія обмежила газопостачання усіх об’єктів зазначених підприємств ТКЕ, що не використовують енергоресурс, в міжопалювальний сезон. Виключення було зроблено лише для ряду об’єктів критичної інфраструктури: Обласного діагностичного центру, дитячого протитуберкульозного санаторію, спеціалізованого будинку дитини, обласної лікарня ім. Мечникова, - коментує комерційний директор АТ «Дніпрогаз» Ігор Маньковський. – Однак зауважу, що накопичена заборгованість може призвести до відключення всіх об’єктів, в т.ч. об’єктів критичної інфраструктури, та унеможливить початок опалювального сезону 2021-2022 років для вже відключених об’єктів».

Через наявні неплатежі з боку виробників тепла для потреб населення газорозподільна компанія може відчувати проблеми з виплатою заробітних плат працівникам, які зараз активно задіяні в проектах редизайну та модернізації газових мереж на території ліцензійної діяльності.

В середньому 30% доходів АТ «Дніпрогаз» отримує саме за послуги розподілу газу, надані тепловикам. Тому зменшення рівня розрахунків з боку підприємств ТКЕ негативно позначаються не лише на внутрішньому фінансовому стані компанії, а й на його контрагентах. Зокрема, це стосується  взаєморозрахунків з ТОВ «Оператор ГТС України».

Довідка:

АТ «Дніпрогаз» - газорозподільна компанія, що працює під брендом РГК (Регіональна Газова Компанія) на території м. Дніпра та Дніпровського району.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис км газопроводів та понад 8 млн споживачів газу.

Щорічно АТ «Дніпрогаз» доставляє для 400 тис своїх клієнтів близько 800 млн кубометрів газу. Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія, складає близько 5,5 тис км.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook