ГоловнаCуспільство

Як працюють центри та пункти масової вакцинації на лівому березі Дніпра

Як працюють центри та пункти масової вакцинації на лівому березі Дніпра

У Дніпрі продовжують активно прищеплювати проти COVID-19 у пунктах та центрах масової вакцинації. Вже прищеплено 210 тис. людей. А другою дозою – 79 тисяч. Медики закликають приходити й вакцинуватися, адже, окрім особистого здоров’я людини, це збережене життя оточуючих. Про це повідомила прес-служба Дніпровської міської ради.

На лівому березі міста, у Дніпровському центрі первинної медико-санітарної допомоги № 9 (Фестивальний провулок, 1), працює пункт вакцинації. Приймає у будні з 9:00 до 15:00. За добу тут прищеплюють 200 людей.

Отримала першу дозу вакцини дніпрянка Олена Шульга: «Обирала я китайську вакцину «CoronaVac», вважаю найкращою для мого організму. Крім того, я пів року тому перехворіла на коронавірус, досить довго довелося відновлюватись. Прийшла сюди з донькою, подивимось реакцію після щеплення і тоді приведемо всю родину».

«Наш центр обслуговує 87 тисяч дніпрян, що підписали декларацію із сімейним лікарем. По центру вакциновано вже 25 % двома дозами. Ми закликаємо дніпрян приходити й прищеплюватися», – наголосила генеральна директорка КНП «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 9» міської ради Галина Одінцова.

У будні та вихідні відкритий центр масової вакцинації, розташований в амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 3 (вул. Батумська, 13). Центр може прийняти більше бажаючих, оскільки працюють одразу три кабінети. Ще центр по вівторках приймає до 19:00.

«Зараз пункт і центр мають у достатній кількості чотири види вакцин: «Pfizer» «CoronaVac», «Moderna» та «Astrazenecа». Ми приймаємо всіх охочих з різних куточків міста. Обов’язково на місці треба заповнити згоду й вказати серію й номер паспорта, зазначити чи є алергічні реакції чи захворювання, а також поставити хрестик у пункті, що обов’язково звернетесь до свого сімейного лікаря, якщо будуть питання після отримання дози вакцини», – підкреслила генеральна директорка КНП «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 9» міської ради Галина Одінцова.

Загалом у Дніпрі працюють 34 пункти щеплення та 12 центрів вакцинації. Також у місті щодня чергують й 56 мобільних бригад.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook