ГоловнаCуспільство

Газове обладнання у руках спеціалістів: як обрати якісний котел

Час подбати про теплу і комфортну зиму вже влітку і обрати якісний та надійний котел для вашого житла! Придбати газове обладнання ви можете у Клієнтському просторі 104.ua по області, а встановити нові прилади допоможе АТ «Дніпропетровськгаз».

 

Без заперечень газовий котел - серце всієї опалювальної системи. Однак їх різноманіття ускладнює вибір.

Які вони бувають? Конденсаційні та традиційні.

У чому різниця? Продукти згоряння в простому газовому котлі проходять через теплообмінник пристрою, тому деяка частина тепла буде втрачатися. Це можна пояснити тим, що разом з відпрацьованими газами в атмосферу буде йти і деяка частка гарячих водяних парів. А конденсаційний котел зберігає теплову енергію пари, тому він вважається більш ефективним, ніж простий газовий котел.

Однак сучасні і традиційні і конденсаційні газові котли однаково якісні! Обирати лише вам!

До вашої уваги 5 причин чому варто обрати такі котли як:

Protherm Puma Condens 18/24 MKV-AS/1:

  • підходить для опалення приміщень площею до 180 м2;
  • має інтуїтивно зрозуміле управління;
  • стійкий до роботи при низькому тиску газу;
  • споживає електроенергію як лампочка - не більше 90 Вт;
  • економить витрати газу до 30%.

BAYMAK BYM-SE 24 Fi:

  • легке управління та компактні розміри;
  • доступна ціна;
  • функція «Захист від замерзання» - при падінні температури нижче 5°C, автоматично включається головний пальник;
  • функція захисту циркуляційного насоса від блокування;
  • гарантія 5 років.

Також при виборі котла потрібно враховувати індивідуальні характеристики приміщення та побутові потреби споживання, щоб система була універсальною і ефективною.

Тож зверніть увагу на 5 таких факторів:

1. Ефективність споживання газу. Обирайте котел необхідної потужності, адже вона має відповідати потребам споживання газу. Потужність розраховується за наступною схемою: 1 кВт на 10 м² (при стандартній висоті стель) до 3,5 метрів. При підборі газового котла для опалення та гарячого водопостачання необхідно врахувати:

  •  систему опалення. Вона може бути поверхнева, радіаторна або повітряна;
  • матеріал теплових мереж;
  • загальну опалювальну площу;
  • точки водорозбору;
  • тепловтрати.

2. Безпека. Беріть котел з закритою камерою згорання. Котел з відкритою камерою згоряння бере повітря для горіння безпосередньо з приміщення. А виділення продуктів згоряння забезпечується через стаціонарний димохід. Котел з закритою камерою – це безпечне рішення для вашої квартири. Повітря для горіння в них нагнітається за рахунок зовнішньої турбіни і надходить через короткий подвійний димохід. Вони виділяють менш токсичні продукти горіння,  а примусова тяга дозволяє викидати продукти горіння майже на 3м від житла.

3. Заощаджуйте кошти. Одразу визначьтеся: одно-, чи двоконтурний котел. Одноконтурні газові котли дають лише можливість обігріву будівлі. У таких пристроях є один опалювальний контур, призначений для нагріву теплоносія і його подачі в опалювальні прилади. А двоконтурні газові котли - універсальні, дозволяють забезпечити будинок не тільки теплом, але і гарячою водою.

4. Модель котла. Вона має відповідати типу збудованої газової системи.

5. Сертифіковане обладнання. Інколи, аби заощадити кошти, клієнти купують обладнання, завезене з-за кордону. Часто воно вже пропрацювало більше 10 років.  Тому такі котли споживають на 20-30% більше газу. А запчастини знайти досить складно, тому що їх знято з виробництва. Для нового обладнання, суттєве значення має періодичність обслуговування у перші 5 років експлуатації. Якщо не проводити регулярне обслуговування, то коефіцієнт корисної дії може впасти на 40%.

Придбати котел можна у найближчому Клієнтському просторі 104.ua, де Персональний менеджер надасть професійну консультацію для найкращого вибору. Також нагадуємо, що новий котел після установки потрібно обов’язково узаконити, звернувшись до спеціалістів АТ «Дніпропетровськгаз».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook