ГоловнаCуспільство

Делегація Дніпра в американському Рочестері: над чим працюють представники міськради

Делегація Дніпра в американському Рочестері: над чим працюють представники міськради

Представники Дніпровської міської ради перебувають у закордонному відрядженні до Сполучених Штатів Америки (м. Рочестер, штат Нью-Йорк). У складі дніпровської делегації – секретар міської ради Олександр Санжара, начальниця управління економічного розвитку та інвестицій Наталія Чернишова та директор комунального підприємства «Музей історії Дніпра» Олег Репан. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради. 

Під час візиту представники мерії працюють з книжками і матеріалами для наповнення фонду Бібліотеки української діаспори ім. сенатора Джона Маккейна у Дніпрі. Зокрема, вони мають опрацювати і систематизувати 100 коробок архівних матеріалів, серед яких – надзвичайно цінні та рідкісні книги. Завдяки ним наша книгозбірня стане однією з найкращих бібліотек української діаспори в Україні і єдиною – з подібною колекцією. Ці видання – спадщина Мирка Пилишенка, емігранта з України, вченого, художника і філантропа, який у 1949 р. вимушений був покинути рідну землю і поїхати до США. Цю колекцію пан Мирко збирав усе життя.

Серед архівів – унікальні знахідки дореволюційних часів, які пов’язані з історією становлення Катеринослава. Ці речі стануть частиною експозиції Музею історії Дніпра.

Налагодженню такої співпраці активно сприяли члени української громади Рочестера – Тамара Денисенко, Ярослав Кірик, члени Української федеральної кредитної спілки і родина Пилишенків.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook