ГоловнаCуспільство

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі відновлюють електропостачання після негоди

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі відновлюють електропостачання після негоди

У Дніпропетровській області з ночі триває негода зі шквальним вітром, зливами та градом. Ускладнення погодних умов призвело до пошкоджень ліній та масових аварій. Найбільша кількість відключень у Новомосковському районі. Спеціалісти ДТЕК Дніпровські електромережі працюють у посиленому режимі, щоб повернути світло в кожну оселю.

Гроза та шквали вітру спричинили відключення та обриви 24 ліній та 282 трансформаторних підстанцій (ТП). Найбільше відключень – у Новомосковському та частково у Дніпровському районі. Негода частково знеструмила 24 населених пунктів сільської місцевості. Переважно – у Нікопольському та Синельниківському районах. Також фахівці ліквідовують крупну аварію на трансформаторній підстанції на вулиці Сухомлинська у селищі Слобожанському. Тут вийшов з ладу силовий трансформатор 10 МВА. Наразі проводяться заходи для підключення під’єднаних до неї клієнтів до інших джерел живлення.

У зв’язку з ускладненням погодних умов аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі переведені у посилений режим та працюють 24/7, аби якнайшвидше відновитипошкоджені ділянки ліній та обладнання.

«ДТЕК надійна та відповідальна компанія, яка турбується про своїх клієнтів. Наразі над відновленням електропостачання працює понад 30 аварійних бригад: близько 100 спеціалістів та 37 одиниць техніки. Головний об’єм робіт плануємо закінчити до кінця дня. Наші фахівці переведені у посилений режим та готові до нової хвилі посилення негоди, яка, за прогнозами синоптиків, чекає нас вже сьогодні», — підкреслив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

За даними Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології, 20 серпня у Дніпрі та області прогнозують грози та шквали вітру 15-20 м/с.В регіоніоголошеноІ-й рівень небезпеки (жовтий).

ДТЕК Дніпровські електромережі нагадує про необхідність дотримання правил електробезпеки:

· при сильному вітрі не можна перебувати поблизу ліній електропередачі;

· не наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 8-12 метрів і ні в якому разі не торкатися його;

· при виявленні проводів, що впали на землю, обірваних або провислих проводів, відкритих дверей і люків електроустановок, а також пошкоджених опор, прохання повідомляти про це у кол-центр компанії через форму зворотного зв’язку на сайті, за телефонами (056/066/067) 790 99 00, через сторінку Facebook або чат-ботуViber таTelegram.

Інформацію про відключення можна перевірити за допомогою чат-боту «ДТЕК Дніпровські електромережі» в Viber таTelegram, а також на сайті компанії в розділі Аварійні відключення. Якщо ваша адреса там є, – енергетики вже знають про відключення та відновлюють електропостачання. Якщо ви не знайшли свою адресу – повідомте про це у кол-центр ДТЕК Дніпровські електромережі.

Коротка відеоінструкція «Як за допомогою чат-боту повідомити, що у вашому будинку немає світла» - тут.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook