ГоловнаCуспільство

У Дніпрі після капітального ремонту відкрили одну з амбулаторій ЦПМСД № 4

У Дніпрі після капітального ремонту відкрили одну з амбулаторій ЦПМСД № 4

У Дніпрі після капітального ремонту відкрили амбулаторію № 4 центру первинної медико-санітарної допомоги № 4 (просп. Героїв, 3). Оновлення – як зовні, так і всередині. З-поміж іншого, тут зробили фасад, перепланували приміщення, замінили вікна, двері, а також усі мережі та комунікації. Ремонт виконано з урахуванням доступності: вказівники зі шрифтом Брайля, тактильна плитка, санвузол для людей з інвалідністю та зі зручностями для матусь із немовлятами. Про це сповістили в прес-службі Дніпровської міської ради.

За словами генерального директора центру первинної медико-санітарної допомоги № 4 Андрія Подольного, капітальний ремонт профінансував Світовий банк, а коштом міського бюджету (близько 500 тис. грн) придбано меблі й усе обладнання, необхідне для первинної медицини. Загальна вартість проєкту – 4,6 млн грн.

«У цій амбулаторії працюють чотири сімейні лікарі, з якими підписали декларації на обслуговування трохи більше ніж 7 тис. людей. Заклад цілком відповідає сучасному рівню надання первинної медичної допомоги. Таким чином сімейна медицина ще більш стає наближеною до дніпрян. Загалом це вже третя капітально відремонтована амбулаторія нашого центру», – розповів генеральний директор Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 4 Андрій Подольний.

Зі свого боку завідувачка амбулаторії № 4 Світлана Михайлець зазначила: «Уже встигли тут обжитися. Усе подобається як нашим лікарям, так і пацієнтам. Гарні умови, усюди кондиціонери. Працювати в таких умовах – одне задоволення».

Водночас сімейна лікарка Олена Присяжна підкреслила: «До нового місця роботи швидко звикла, адже амбулаторія – просто чудова. Цілком пристосована як для людей з інвалідністю, так і для мам з візочками. Гарний ремонт, є усе необхідне обладнання для надання первинної медичної допомоги, комп’ютерна техніка, просторі світлі кабінети. Тішуся, що працюю в таких комфортних умовах».

Молода матуся Катерина Васіна прийшла вперше до новенької амбулаторії, вона приємно вражена побаченим. «Прийшли до сімейного лікаря, щоб старшу доньку поставити на облік, а молодшу – на плановий огляд. Гарні, комфортні умови, чудове ставлення персоналу, словом – найкращі враження», – додала дніпрянка.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook