ГоловнаCуспільство

У Дніпрі розпочали поточний ремонт парапетної частини «стіни Цоя»

У Дніпрі розпочали поточний ремонт парапетної частини «стіни Цоя»

30 серпня у Дніпрі розпочали поточний ремонт парапетної частини підпірної стіни на вулиці 6-ї Стрілецької дивізії. Причина – зношеність. Якщо б стіну залишили без уваги, то її частини згодом відвалювалися б просто на проїжджу частину, загрожуючи здоров’ю та життю людей, які там їздять. Про це сповістили у прес-службі Дніпровської міської радиремон.

«Попереднє обстеження підпірної стіни на вулиці 6-ї Стрілецької дивізії показало, що ремонтувати необхідно лише її парапетну частину, нижня частина має міцну будову та оновлення не потребує. Загалом буде відновлено 187 погонних метрів конструкції. Вартість цього об’єкта становить 1,4 млн грн», – розказала начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Світлана Літвінова.

Зі свого боку головний інженер підрядної організації Максим Рогозинський вдався до деталей: «На цій конструкції ми бачимо оголену арматуру, яка частково вже поіржавіла. Згодом це призводитиме до швидкого руйнування стіни. У ході ремонту працівники встановлять додатковий шар арматури, який заллють міцним бетоном, зверху стіну заплетуть арматурним поясом і знову забетонують. Після цього стіну зашпаклюють та пофарбують. Така конструкція має простояти ще 30 років мінімум». 

Загалом у місті відремонтують 8 підпірних стін у різних районах міста. Наразі, окрім вулиці 6-ї Стрілецької дивізії, ремонт розпочали на вулиці Політаєва, 2. Після проведення тендерів до ладу приведуть ділянку на Січеславській Набережній (400 метрів від Фестивального причалу до пішохідного моста), укріплять стіну біля Дніпровського ліцею інформаційних технологій ДНУ, що на вулиці Шевченка, 8, на житловому масиві Сокіл-1, біля будинку № 1, на перехресті вулиць Святослава Хороброго та Короленка, на Запорізькому шосе, 60, на Крутогірному узвозі в районі будинку № 14. На це з бюджету виділили майже 36 млн грн.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook