ГоловнаCуспільство

Школи Дніпра працюють за стандартом НУШ: що змінилося

Школи Дніпра працюють за стандартом НУШ: що змінилося

У Дніпрі початкова школа продовжує працювати за стандартом Нової української школи (НУШ). Усі початкові класи перейшли на нього у 2018 році, а школа № 143 іще у 2017-му – єдину у місті обрано для впровадження пілотного проєкту. На сьогодні цей заклад освіти вже випустив два класи початкової школи за стандартом НУШ, які продовжуватимуть навчання за цією ж концепцією. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

За словами директорки школи № 143 Наталії Лукіної, наразі початкові класи забезпечені майже усім необхідним, зокрема комп’ютерами для вчителів, технічними засобами, новими партами, підручниками, дидактичними матеріалами, конструкторами тощо.

«Наразі отримали підручники і для 4-х класів. Окрім того, завдяки державній субвенції і коштам з міського бюджету укомплектовуємо і два пілотні 5-ті класи, які першими почнуть навчання за стандартом НУШ. Усі вчителі, зокрема й базової школи, пройшли спеціальні тренінги, семінари, щоб працювати за концепцією НУШ», – розповіла Наталія Лукіна.

Вона також додала: «З огляду на те, що вже випустили два класи з початкової школи за програмою НУШ, можемо констатувати лише її переваги. Діти краще адаптуються до навчання, гарно працюють у командах, вони – відкриті, сміливі, а головне – йдуть залюбки до школи».

Учитель початкової школи згаданого закладу освіти Наталія Зінчук випустила пілотний клас, який першим почав навчання за НУШ, а вже 1 вересня в її класній кімнаті з’являться першачки.

«Кабінет обладнаний і забезпечений усім необхідним за НУШівським стандартом. Це і сучасна мультимедійна панель, ноутбук з доступом до Інтернету, принтер, одномісні парти, підручники, конструктори, різні роздаткові матеріали. Загалом процес навчання за НУШ відбувається таким чином, що діткам настільки цікаво, що вони знов і знов хочуть повертатися до школи. Окрім того, під час освітнього процесу ми з ними досліджуємо, експериментуємо. Даю їм простір для фантазії, а головним чином – навчаю дітей самооцінюванню, що дуже важливо», – підкреслила Наталія Зінчук.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook