ГоловнаCуспільство

Інсталяція «Inside» з’явилася у Дніпрі на вулиці Яворницького

Місце для фотосесій та зустрічей. Два металеві вузли встановили у Дніпрі на вулиці Яворницького 2 вересня. Скульптури називаються «Inside». Вони зроблені з нержавійної сталі. Обидві завважки понад тонну. У висоту кожна більше за два метри. На розробку та реалізацію знадобилося з пів року. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

 Артоб’єкт встановлений вгорі вулиці (навпроти Преображенського собору). І це завершальна родзинка із семи інсталяцій на реконструйованій вулиці Яворницького: «За ідеєю у нас є тут низка локацій: знизу тераса-сад, друга – артзона для зустрічей або невеличких лекцій просто неба, далі тераси – солярій та дитяча, потім зона відпочинку зі столиками, а зверху так зване місце зустрічі, там саме і розташовані ці скульптури», – підкреслив головний архітектор проєкту Євген Васильєв. 

«У вузлах ми намагалися відобразити процес, що постійно відбувається у нас всередині, – боротьбу. А матеріал обрали, бо Дніпро дуже відомий за виготовленням металу. Вважаю, що містянам вони припадуть до душі», – розповів дизайнер інсталяції Валерій Кузнєцов.

 Огороджувати артоб’єкт не будуть, дніпряни можуть вільно доторкнутися до металевих вузлів чи провести фотосесію, а ще й відпочити, адже біля них встановлені лавочки.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook