ГоловнаCуспільство

У Дніпрі «Будинок прокатника» передадуть медикам, які активно борються з COVID-19

У Дніпрі гуртожиток від заводу Петровського, який називали «Будинком прокатника» (вул. Караваєва, 13) передали на баланс міста декілька років тому. Ця будівля занепадала: облущилися стіни та фасад, протікав дах та застарілі комунікації, вікна були пошкодженими. Місто провело масштабну реконструкцію гуртожитку. В ньому замінили вікна, електрику, системи опалення та водовідведення, капітально відремонтували дах, відреставрували фасад, зробили ремонт у 29 квартирах. Передати їх медикам, які борються з COVID-19, – ініціатива мера Бориса Філатова. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«На трьох поверхах будинку розташовані 11 двокімнатних та 18 однокімнатних квартир. В усіх зроблено ремонт, встановлено побутову техніку та меблі. Відремонтовано коридори, фойє, сходи, пофарбовано фасад. Тут створені всі умови для комфортного проживання», – сказав заступник директора КП «Жилсервіс-5» Сергій Карпенко.

Квартири вирішено було віддати медикам, які останні два роки борються з COVID-19. Списки претендентів на житло подавалися з усіх медичних закладів міста їхніми керівниками. У результаті з 40 кандидатів було обрано 29 майбутніх власників квартир у будинку на вулиці Караваєва, 13. 

«Основним критерієм конкурсного відбору була кількість відпрацьованих годин із хворими на COVID-19. Також претенденти мали бути лікарями, мешканцями Дніпра та не мати у власності нерухомого майна», – повідомив заступник голови тимчасової комісії з визначення кандидатів серед лікарів закладів охорони здоров’я ДМР Сергій Шевченко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook