ГоловнаCуспільство

У Дніпрі з’явився музей творчості відомого скульптора Вадима Сідура

У Дніпрі відкрили музей творчості Вадима Сідура – відомого скульптора, художника, поета та представника авангарду у світовій скульптурі ХХ століття. Він був уродженцем Катеринослава. Експозиція розташована на першому поверсі гімназії № 33, де колись навчався митець. Про це йдеться у повіломленні Дніпровської міської ради. 

«Його творчість змушує задуматися. Для міста, для розвитку його культурного простору це дуже важливо. Це буде знаковою точкою на мапі міста. Ми і надалі розвиватимемо музейний напрям», – сказав мер Дніпра Борис Філатов.

Наповнення музею – це якісні репліки творів Сідура. Їх відтворювали молоді українські скульптори, адже у місті не залишилося його авторських робіт. Загалом тут зібрано понад три десятки експонатів з кераміки, гіпсу, металу, дерева, друкованої графіки та художньої емалі. Про кожну можна дізнатися під час детальної екскурсії.Кураторка художньої частини музею Надія розповідає, що найбільшим переосмисленням для неї став перехід графіки Сідура до скульптурних керамічних рельєфів: 

«Вибір робіт, визначення композиції розташування в просторі – це тривало чотири місяці. Усі експонати репрезентовані у матеріалах, з якими міг би працювати Вадим Сідур. Ми не використовували пластик або інші подібні матеріали». 

Вхід до музею буде безкоштовним (однак, за попереднім записом: +38 050 284 53 02 або https://www.facebook.com/schoolsidur/), адже він розмістився на території навчального закладу. Водночас розташування експозиції дозволить приймати відвідувачів не заважаючи ані навчальному процесу, ані безпеці дітей.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook