ГоловнаCуспільство

Понад 200 тисяч гривень штрафів за неоплачений проїзд у громадському транспорті Дніпра надійшло до державної казни минулого року

Понад 200 тисяч гривень штрафів за неоплачений проїзд у громадському транспорті Дніпра надійшло до державної казни минулого року

Робота контролерів громадського транспорту насамперед дисциплінує пасажирів – порушень стає менше. Про це розповів під час виїзної пресконференції 17 вересня начальник відділу контролю за оплатою проїзду КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР Євген Науменко, передає прес-служба Дніпровської міської ради.

За словами Євгена Науменко, ті, хто одного разу сплатив штраф за безоплатний проїзд, вдруге сплачувати його не захоче. Наразі за безквитковий проїзд у міському громадському транспорті стягується штраф у двадцятикратному розмірі від вартості проїзду, тобто 160 грн. 

«Торік у Дніпрі контролери громадського транспорту оштрафували 1800 осіб на загальну суму 220 тисяч гривень. Також вони мають право вилучати у пасажирів недійсні проїзні документи (використані талони, прострочені проїзні) та викликати поліцію, якщо порушник поводить себе агресивно», – сказав Євген Науменко. 

Контролери громадського транспорту щодня здійснюють перевірку оплати проїзду пасажирами громадського транспорту. Їх можна впізнати за уніформою (жилети темно-червоного кольору із написом «контролер»), вони мають жетон і нагрудну камеру. Працюють зазвичай групами по 2-3 людини. Під час перевірки контролер обов’язково має показати посвідчення.

 

«Ми заходимо до транспортного засобу, чекаємо поки кондуктор пройде салоном, потім беремо в нього маршрутний лист, звіряємо серію квитків. Після розпочинаємо перевірку та виявляємо тих, хто вирішив не сплачувати за проїзд, у кого немає проїзних документів або хто показує недійсні. Штрафні санкції застосовуємо на місці. Для цього у нас є спеціальні номерні квитанції. У середньому за зміну виписуємо 3-4 штрафи», – розповів про деталі роботи контролер відділу контролю за оплатою проїзду КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР Іван Великосвят.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook