ГоловнаCуспільство

Допомагати людям – це круто: курсанти та студенти університету внутрішніх справ про тісну взаємодію з донорським центром Biopharma Plasma Дніпро

23 вересня у плазмацентрі Biopharma Plasma Дніпро проходив День донора студентів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. На донацію прийшло 84 кадрових та нових донорів. Веселі та усміхнені, молоді, але вже такі амбітні і соціально-відповідальні. Журналістка ІА «Мост Днепр» вирішила спитати в них, чому вони стали донорами плазми.

Інна Кишинська навчається на третьому курсі Державного університету внутрішніх справ. Вона майбутній оперативник. На першу донацію прийшла ще на першому курсі, тому що донорство вважається в молодіжному середовищі університету престижним та надає змогу стати частиною крутої донорської команди вишу.

Це вже третій візит дівчини до плазмацентру Biopharma Plasma Дніпро.

«В нашому університеті часто проводиться благодійна акція «Стань донором — врятуй життя». Тут дуже добрий колектив: все пояснюють, що і як буде проходити. Тільки ставши донором плазми, я дізналася, що так роблю користь не тільки для інших, але й для себе. Тут роблять аналізи всі, перевіряють кров. І донація не несе ніякої шкоди для мого здоров'я. Я донор плазми, бо вважаю це своїм внеском в країну. Допомагати людям — це не страшно», - каже Інна.

Центр донорства плазми Biopharma Plasma Дніпро та команда Дніпропетровського державного  університету внутрішніх справ з перших днів роботи плазмацентру, а це вже 2 роки, - добрі друзі та партнери. Разом вони піднімають престиж донорства в нашій країні, популяризують здоровий спосіб життя, особливо серед молоді, та готовність на справі допомагати іншим людям. За ці два роки майбутні правоохоронці здійснили понад 3 000 донацій.Це понад 600 врятованих життів людей, які отримали незамінні і насправді безцінні ліки з плазми донорів.

«Це вже моя друга донація. Перший раз я прийшла по запрошенню друзів. На другий раз вже прийшла, бо розумію, що моя плазма може врятувати життя іншим. Розуміння цього – це вже причина прийти сюди і я закликаю всіх долучатися до донорства плазми, бо це дійсно дуже круто», - каже студентка ДДУВС Анастасія Юрченко.

І дійсно всі, хто приходить сюди на донацію, справжні рятівники та Герої. Бо з плазми зібраної у плазмацентрі на заводі Biopharma Plasma виробляють незамінні ліки, у яких немає синтетичних замінників. Вони рятують тисячі дорослих та дітей з онкологією, недоношених малюків, хворих з ускладненнями після операцій, опіків та інфекцій, і навіть хворих на важку ковідну пневмонію. 

Та й це не єдина користь від здачі плазми крові. Чимало плюсів й для самих донорів. Кожен, хто приходить на донацію до плазмацентру Biopharma Plasma Дніпро, проходить обстеження в терапевта та отримує безкоштовно аналізи крові по 22 показникам,  групу та резус-фактор крові, а також результати на ВІЛ, гепатити В і С. Доречі, аналізи роблять апаратними методами, що гарантує їх 100% точність.

 

Ще один майбутній оперативник Данило Макаренко каже – бути здоровим завжди було в моді, а таке обстеження завжди допомагає тримати ситуацію під контролем.

«Я донор плазми, бо це рятує життя людям. До того ж це зовсім не страшно, а ще корисно для мого організму».

До Дня донору ДДУВС вчора долучилися не тільки студенти та курсанти, а й випускники університету, нині вже службовці Національної поліції. Вони давно товаришують із командою плазмацентру Biopharma Plasma Дніпро і продовжують спільно з ними ратувати життя інших навіть після випуску з вишу.- добрі традиції продовжують вже на службі.

Всі вчорашні гості плазмацентру круті та у тренді, бо порятунок іншого – це не тільки благородно, але й героїчно.

Долучитися до команди плазмацентру Biopharma Plasma Дніпро легко – власне, як і робити добрі справи та рятувати життя інших людей. А на додаток мати постійний контроль стану свого здоров’я, компенсацію за кожну донацію та бонуси за ювілейні донації. Долучайтесь - не пошкодуєте! Як стати донором? Треба тільки прийти або зателефонувати:

Biopharma Plasma Дніпро

м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17 (ПН-СБ – 7:30 -16:00) 

телефон для запису та консультацій: 0 800 600 003

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook