ГоловнаCуспільство

У Дніпровсько-Орільському заповіднику провели екскурсію для школярів за підтримки ДТЕК Дніпровські електромережі

У Дніпровсько-Орільському заповіднику провели екскурсію для школярів за підтримки ДТЕК Дніпровські електромережі

Дніпровсько-Орільський природний заповідник на Дніпропетровщині поповнили нові комфортні альтанки для екскурсантів. Їх передала парку компанія ДТЕК Дніпровські електромережі. А також організувала екскурсію для школярів у цей унікальний куточок дикої природи регіону. Про це повідомили у пресс-службі компанії.

Захист та збереження біорізноманіття – один з напрямків діяльності ДТЕК Дніпровські електромережі, який відповідає стратегії ДТЕК-2030, заснованої на принципах ESG, цінностях та відповідальності бізнесу за прогрес в досягненні цілей сталого розвитку Глобального договору ООН.

«Заповідник нараховує близько 2 тисяч видів тварин, птахів та рослин. У тому числі – рідкісних та червонокнижних. Він є унікальним не тільки для нашого регіону, але і в цілому для України. Перш за все, тим, що тут можна спостерігати живу природу практично в незмінному вигляді. Щоб відвідувачі змогли краще орієнтуватися в парку, ми встановили інформаційні стенди, з яких зараз починається кожна екскурсія. А тепер – і альтанки, де буде зручно проводити екскурсії та відкриті уроки для школярів», – підкреслив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Всього природному заповіднику передали 4 таких альтанки. У кожній може розміститися до 10-12 осіб. Першу вже встановили при вході в парк. Три інших будуть змонтовані в найцікавіших точках екскурсійної стежки.

«Наша співпраця з ДТЕК Дніпровські електромережі триває кілька років. Я дуже радію від того, що зараз, коли заповіднику виповнився вже 31 рік, ми здобули не лише оці чудові стенди з інформацією про заповідник, але й такі чудові альтанки. Це зручне місце для того, щоб наші відвідувачі почувалися ще більш комфортно безпосередньо в лісі, на екологічній стежці. Дуже сподіваюсь на подальшу співпрацю. Бо це несе еколого-просвітницьку мету, що надзвичайно актуально», – говорить в.о. директора заповідника Марія Трифанова.

Під час відкритого уроку дітям розповіли про унікальні представників флори та фауни заповідника, які налічують 1150 видів тварин та 850 рослин. 85 з них занесені Червону книгу України.

«Влітку з проєктом ДТЕК #Лелеченьки ми їздили в Магдалинівський район. Бачили, як енергетики переносять гніздо лелеки. А сьогодні приїхали в заповідник. Багато дізналися про рідкісних птахів й незвичні рослини. Це дуже захоплююче та цікаво», – ділиться враженнями 12-річна Поліна Хижняк.

Раніше ДТЕК Дніпровські електромережі передали заповіднику спеціальні дерев'яні гніздування для сов-сплюшок, яким не вистачало природних місць для висиджування яєць. Крім того, для збереження рідкісних та зникаючих птахів компанія встановила в області близько 170 безпечних конструкцій для гнізд білого лелеки, а також понад 1,5 тисячі птахозахисних пристроїв на високовольтних лініях.

Довідка

ДТЕК Мережірозвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook