ГоловнаCуспільство

Як підготувати електромережі будинку до холодів: поради від ДТЕК Дніпровські електромережі

Як підготувати електромережі будинку до холодів: поради від ДТЕК Дніпровські електромережі

У холодну пору року через масове вмикання обігрівачів, конвекторів, електричних чайників та інших приладів зростає навантаження на внутрішньобудинкові та розподільчі електромережі. Перенавантаження може вивести з ладу як окреме помешкання, так і цілий багатоквартирний будинок та навіть вулицю. Щоб уникнути подібних ситуацій, ДТЕК Дніпровські електромережі ділиться порадами з підготовки мережі до осіннє - зимового періоду, повідомили у прес-службі компанії. 

Для того, щоби не мати перебоїв з електропостачанням у холодну пору року, ДТЕК Дніпровські електромережі радить своїм клієнтам підрахувати, чи зможуть внутрішні мережі їхніх домівок витримати навантаження всієї побутової техніки, якою вони планують користуватися одночасно.

Для цього необхідно скласти усю потужність домашніх електроприладів разом з електроопаленням, теплою підлогою, освітленням тощо, а потім порівняти її з дозволеною потужністю, яку можна знайти в договорі на розподіл. У Дніпропетровській області такий договір можна укласти з ДТЕК Дніпровські електромережі. Якщо за вашими підрахунками одночасне електроспоживання побутової техніки може перевищити дозволену потужність, – зверніться до компанії із заявою щодо збільшення дозволеної потужності.

Найзручніше подати заяву на збільшення дозволеної потужності онлайн через сайт ДТЕК Дніпровські електромережі.

«ДТЕК прагне стати еталоном клієнтоорієнтованості. Ми модернізуємо та оновлюємо електромережі. А також розвиваємо наші дистанційні сервіси для того, щоби наші клієнти економили свій час та могли користуватися нашими послугами 24/7. Однією з таких послуг є збільшення потужності, яка особливо актуальна перед настанням холодів», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Також клієнтам компанії треба перевірити справність електромережі у будинку або квартирі. До того ж треба пам’ятати, що небезпечно самостійно ремонтувати електромережу. Краще доручити цю роботу електрику.

Окрім цього ДТЕК Дніпровські електромережірекомендуєрозподіляти навантаження на мережу – вмикати найбільш потужні прилади по черзі та намагатися уникати пікових годин навантажень. Зазвичай це час з 7:00 до 9:00 та з 18:00 до 20:00. Також бажано користуватися опалювальними приладами, посудомийною та пральною машинами в нічні години. Це не тільки вбереже мережі від перенавантажень, але й дозволить зекономити до 50% на нічному тарифі (в разі, якщо у квартирі чи будинку встановлено «розумний» зонний лічильник).

Як повідомлялося раніше, перед опалювальним сезоном ДТЕК Дніпровські електромережі провів масштабну роботу з підготовки ліній та електрообладнання у Дніпрі та області, направивши на це понад 100 млн грн.

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook