ГоловнаCуспільство

​У Дніпрі 14 жовтня розпочалося з урочистих заходів на Алеї Героїв - вшануванням загиблих захисників і захисниць України

У заході взяли учать родини загиблих героїв, військові, волонтери, духовенство, небайдужа громадськість та представники обласної влади. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

«Сьогоднішнє свято є надзвичайно важливим для всіх, хто є справжнім українцем, патріотом своєї держави. 14 жовтня ми відзначаємо три символічні дати - День захисників в захисниць, Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Усі вони уособлюють мужність та незламність духу нашого народу в усі часи.Вітаю військових, волонтерів, медиків з Днем захисників і захисниць України! Дякую відважним чоловікам і жінкам, хлопцям і дівчатам – всім, хто вірою і правдою служить Батьківщині, за мирне небо над нашими містами і спокійний сон наших дітей», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
По завершенні урочистостей голова облради разом із командувачем ОК «Схід» генералом-майором Олегом Мікацем у Дніпропетровському військовому шпиталі відвідав військовослужбовців, які були евакуйовані з району ООС з пораненнями. Микола Лукашук привітав захисників та з нагоди свята нагородив цінними подарунками:«Ми повинні завжди пам‘ятати, чим жертвують наші бійці, захищаючи свободу та незалежність України. Найдорожчим - своїм життям та здоров‘ям. І за це ми навіки в неоплатному боргу перед ними!» - підсумував голова обласної ради.
Також від дітей області було передано 300 оберегів, які вони власноруч зробили для військових, пацієнтів шпиталю, та медичного персоналу.

«Дніпропетровщина у 2014 році стала форпостом держави у боротьбі проти російської агресії. Наші земляки і землячки сьогодні, не жаліючи себе, продовжують відстоювати суверенітет України на сході. Наш обов’язок - забезпечити надійний тил для тих, хто на фронті, і турботу про усіх учасників АТО/ОСС і їхніх родин!» - зазначила радник голови обласної ради з питань АТО/ООС Тетяна Губа.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook