ГоловнаCуспільство

​Детальний план кварталу: які будинки можна будувати в районі вулиці Гончара у Дніпрі

У Дніпрі архітектори розробили детальний план території кварталу, обмеженого вулицями Паторжинського, Гончара, Чернишевського та Жуковського. Цей документ регламентує висотність будівель, щільність забудови, кількість житлових та офісних приміщень, комерційних площ, озеленення мікрорайону, інженерне забезпечення тощо. Завдяки цьому, зокрема, новобудови не закривають загальний вигляд міста, наприклад пам’ятники архітектури або монументи.

Про це під час пресконференції 25 листопада повідомив головний архітектор Дніпра Дмитро Волик.

«Під кожну земельну ділянку у місті розробляється детальний план території – це перелік граничних параметрів: максимальна висота будівель, максимальна кількість жителів тощо. На базі цих параметрів забудовники можуть створювати конкретні проєкти будівництва. Саме цей квартал – один з найцікавіших у місті: на сьогодні тут не сформована активна забудова, він доволі повільно розвивався останні роки. Але зараз у ньому є декілька фрагментів, де запланована будівельна діяльність», – зазначив Дмитро Волик.
Так, наприклад, відповідно до документа, по периметру зазначеного кварталу можна будувати споруди не вище ніж 6 поверхів, а всередині кварталу – не вище ніж 19.
«Кожен квартал у місті має отримати такий детальний план, де вказано, яке будівництво можливо, скільки мешканців може проживати на цій території, яке може бути озеленення, скільки необхідно об’єктів побутового попиту. До речі, детальний план допомагає вирішити питання із обслуговуванням дитячих садочків та шкіл, адже у ньому вказана максимальна кількість мешканців кварталу», – розповів архітектор та розробник детального плану кварталу Юрій Єрошек.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook