ГоловнаCуспільство

300 дніпровських дітей замерзають через дії «Укрзалізниці», – директорка департаменту міської ради Дар’я Біла

У Дніпровській міській раді стурбовані питанням відсутності теплопостачання у приміщенні закладу позашкільної освіти за адресою: Семафорна, 42. Річ у тім, що балансоутримувачем будівлі є філія «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укрзалізниця». Нині він блокує відновлення постачання теплоенергії та загалом поновлення договору оренди із закладом, – зазначають у департаменті молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради.

«Уже декілька років акціонерне товариство не надає документів для переукладання договору оренди, а лише подає позови до суду щодо її сплати. Департамент виділив цьому закладу позашкільної освіти кошти на сплату оренди та інших комунальних платежів.

Отже борги за комунальні послуги (опалення, водопостачання, водовідведення, електроенергію) з нашого боку відсутні! Усі судові рішення минулих років щодо заборгованості за оренду теж виконано нами в повному обсязі!

Ми вважаємо неприпустимою ситуацію, у якій 300 дітей вимушені відвідувати гуртки закладу із порушенням теплового режиму приміщення. Спірні орендні договірні відносини і є «підставою» відсутності теплопостачання. Ми звертались до керівництва філії АТ «Укрзалізниця» протягом місяця і в листах, і на особистих зустрічах. Спочатку нам обіцяли надати опалення, ми чекали, потім «виникли» проблемні питання, і вже сьогодні це неможливо зробити!

Департамент вчора (24 листопада, – ред.) направив лист на філію АТ «Укрзалізниця» з черговим проханням вирішити питання», – зазначила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради Дар’я Біла.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook