ГоловнаCуспільство

Благодійний марафон у Biopharma Plasma Дніпро набирає обертів: до порятунку малечі з онкологією долучилися правозахисники відділення поліції № 3 ДРУП

Останніми днями у Biopharma Plasma Дніпро багатолюдно. Тут триває благодійний донорський марафон до Дня Святого Миколая. Він проходить у рамках проекту «Допоможи онкохворій дитині». Бажаючих врятувати життя малечі, що стикнулася із таким складним діагнозом, з кожним днем стає все більше. До команди донорів-благочинників долучилися й правозахисники відділення поліції № 3 Дніпровського районного управління поліції ГУ НП в Дніпропетровській області.

Про це журналісти ІА «Мост-Днепр» дізналися з коментаря.

За умовами благочинного марафону донор може відмовитися від компенсації за донацію на користь дітей з онкологічними захворюваннями. Зрештою, ці кошти будуть зараховані на закупівлю ліків для безкоштовної допомоги такій малечі. Напередодні ж Дня Святого Миколая представники Biopharma Plasma Дніпро та команд донорів-благочинців вручань відділенню дитячої онкогематології сертифікат на зібрану суму. Його медики зможуть обміняти на ліки з плазми крові, що виробляються на фармацевтичному заводі Biopharma.

Правозахисники відділення поліції № 3 Дніпровського районного управління поліції ГУ НП в Дніпропетровській області дізналися про благочинний марафон зі ЗМІ. Очільник донорської команди – начальник відділення Євгеній Первій поділився: його колектив без зайвих роздумів вирішив долучитися.

«Допомога дітям – це добра справа, а, особливо, допомога дітям з онкозахворюваннями. Ми розуміємо, що ліки з плазми крові з-поміж інших препаратів рятують їхні життя. У нас ніхто не роздумував – долучатися чи ні. Навіть тендітні дівчата, яких у нас у колективі досить багато, вони працюють здебільшого у слідчому відділі, без жодного страху вирішили приєднатися до благодійного марафону», - розказує Євгеній Первій.

Ліки, що виробляються з плазми крові донорів, тільки за минулий рік врятували понад 30 тисяч життів українців. Це люди з опіками, постраждалі в ДТП, хворі на важку ковідну пневмонію та онкологію.

Власне, користь від донації отримують й самі донори. По-перше, організм очищується. По-друге, долучаючись до команди донорів, ви отримуєте нагоду безкоштовно й на постійній основі моніторити стан власного здоров’я. Адже перед кожною донацією у Biopharma Plasma Дніпро людина проходить обстеження крові на 22 показники. Обов'язковим є і тест на вірусні захворювання, а це гепатити А, В та ВІЛ. Проходячи такий огляд у приватній клініці, людині довелося б викласти щонайменше 2,5 тисячі гривень. Долучаючись до донорства – моніторинг власного здоров’я проходите в одному місці, у комфортних умовах та ще й абсолютно безоплатно.

Начальник відділення поліції № 3 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області Євгеній Первій додав: його колектив й надалі долучатиметься до порятунку життів через донорство.

Стати донором та подарувати дітям з онкологією шанс на життя може кожен бажаючий, розказали у Дніпровському центрі донорства плазми.

Biopharma Plasma Дніпро чекає на донорів плазми за адресою:

м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17

Графік роботи: пн-пт – 7:30 -19:00, субота –7:30 -16:00

Гаряча лінія для запису та консультацій: 0 800 600003

Детальніше про акції та більше новин в соціальних мережах, приєднуйтесь:

https://www.facebook.com/biopharmaplasma

https://www.instagram.com/biopharmaplasma/

Раніше ми також розповідали, чим корисне донорство.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook