ГоловнаCуспільство

З чипом або штрих-кодом: як повинна виглядати легальна новорічна ялинка у Дніпрі

У Дніпрі КП «Муніципальна варта» спільно з поліцією проводить рейди щодо незаконного продажу новорічних ялинок. Перевіряють наявність дозвільних документів та чи є на ялинках спеціальні чипи або штрих-коди. На Калиновій, 87 правоохоронці виявили першу нелегальну точку продажу ялинок. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради. 

«У реалізаторки немає документів та чипів, штрих-кодів на ялинках. Ми склали адміністративний протокол за статтею 160, матеріали направимо до суду, де буде накладено стягнення – 180 гривень. Також передбачена конфіскація товару», – розповів старший дільничний офіцер поліції відділу поліції  № 1 ГУНП Микола Шеєрман.

Аби точка продажу вважалася легальною, необхідно мати дозвіл, погоджений з міською владою, розповів старший інспектор КП «Муніципальна варта» ДМР Юрій Антонюк: «У документах вказується місце продажу та розмір ділянки. Якщо документів немає, це порушення правил благоустрою. Перевіряти точки продажу інспекція буде до нового року».

У місті визначено 148 ялинкових базарів, точки розташовані в усіх районах. Перелік адрес можна дізнатися з рішення виконавчого комітету № 1163 від 19.11.2021 - https://dniprorada.gov.ua/uk/Widgets/GetWidgetContent?url=/WebSolution2/wsGetTextPublicDocument?pID=431285&name=1163

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook