ГоловнаCуспільство

Марна спроба №20: експерт про політично вмотивовану справу проти Петра Порошенка

Передвиборча кампанія Володимира Зеленського була побудована на негативізації Петра Порошенка та обіцянках посадити п’ятого Президента України. Та десятки спроб, на які спромігся ватажок «слуг» за два з половиною роки у владі, виявилися марними. Про це в ході прес-конференції в ІА «Мост-Дніпро» розказав голова спілки «Комітет виборців України» Станіслав Жолудєв. Експерт наголосив: навіть політична вмотивованість генпрокурорів Руслана Рябошапки та Ірини Венедіктової не допомогла сформулювати реальну справу проти Петра Порошенка. 

«Наприкінці 2018 – початку 2019 року Володимир Зеленський будував свою кампанію на налаштуванні виборців проти тодішнього Президента Петра Порошенка. Одне з головних його гасел – всі, хто причетний до діяльності тодішнього політичного істеблішменту, включаючи Гаранта та його безпосереднє оточення, отримають покарання за начебто чисельні правопорушення та злочини. У такий спосіб тоді політтехнологи Зеленського підштовхували виборців до негативізації Порошенка», - нагадав Станіслав Жолудєв.

Ставши ж до влади й монополізувавши абсолютно всі сфери життєдіяльності країни, в тому числі і правоохоронні, ватажок «слуг» та все його оточення почали вдаватися до чисельних інсинуацій. Справи проти лідера української опозиції Петра Порошенка, які транслювала команда нинішнього Президента в інформаційний простір, не мали під собою жодного юридичного підґрунтя. Ба більше, після зняття Руслана Рябошапки з посади Генпрокурора України, він зізнався – всі справи проти п’ятого Президента України були надуманими.

«Коли Рябошапка був Генеральним прокурором України проти Порошенко було сформовано 17-ть справ, в яких в тому чи іншому форматі фігурував п’ятий Президент України. Жодна з цих справ не була підписана Генпрокурором. А вже після своєї відставки, Руслан Рябошапка публічно заявив, що всі вони були абсолютно надуманими і не мали жодних юридичних наслідків. Після на цю посаду було призначено «слугу народу» Венедіктову. За її прокурорства з’явилося кілька справ, де фігурував Порошенко, але вона підписалася тільки під однією. Тобто фактично більш ніж з 20-ти різних справ проти Порошенка та його оточення, тільки одна єдина дійшла до суду та й та доволі контроверсійна . Вона про те, що начебто відбувався тиск з боку Президента щодо призначення певної особи на посаду заступника керівника служби розвідки», - розтлумачив голова спілки «Комітет виборців України».

Нова підозра Порошенкові, яка була оголошена наприкінці 2021 року, також не була підписана Генпрокурором Венедіктовою, додав експерт. Цей факт є доказом того, що чергова справа проти п’ятого Президента України, є політичними фантазіями ватажка монобільшості, які приведуть сторону обвинувачення у черговий глухий кут.

«Ніяких юридичних наслідків подібні дії мати не будуть, навіть, у випадку можливого фізичного затримання Порошенка. Подальший розвиток цієї справи є тупиковим для сторони обвинувачення, бо процедурні моменти не були витримані. Якщо Генпрокурор формально знаходиться у відпустці і не підписує це подання, а замість неї це робить один з її заступників із цікавим прізвищем Симоменко, це свідчить про те, що влада розуміє безперспективність цього чергового звинувачення», - резюмував Станіслав Жолудєв.

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року стало відомо, що слідчі ДБР мали намір вручити Петру Порошенку повістку на допит у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Пізніше стало відомо, що на все майно п’ятого Президента України було накладено арешт.

Як ми повідомляли раніше, ця справа набула широкого резонансу, тому 17 січня – у день повернення Петра Порошенка в країну, українці збираються на акцію «Зустрінемо Петра Порошенка у Києві». Однією з перших про готовність їхати до столиці, аби захистити лідера української опозиції, демократію та свободи заявила Дніпропетровська обласна організація ПП «Європейська Солідарність».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook