ГоловнаCуспільство

​Реалізація мікропроєктів від учнівської молоді «Бюджетик Участик» у Дніпрі: як податися

У Дніпрі анонсували конкурс мікропроєктів «Бюджетик Участик» від Молодіжної ради. Ця ініціатива – переможець серед великих проєктів «Бюджету участі» у 2021 році. Як зазначають у департаменті інноваційного розвитку міськради, це унікальна ініціатива, адже її суть полягає у проведенні конкурсу саме серед школярів. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради. 

«У нас дуже багато невеличких ідей від учнів різних шкіл, вартують вони від 3 до 10 тисяч гривень. А податися до великого конкурсу «Бюджету участі» з такою сумою за правилами не можна. Тому вирішили вперше спробувати податися з такою пропозицією та отримати фінансування для реалізації пропозицій від школярів Дніпра», – уточнив в. о. голови Молодіжної ради Дніпра та автор проєкту Рафаель Кіжнер. 

Після подання, модерації та голосування відзначать 20 переможців, кожен отримає фінансування від 1 000 до 10 000 гривень на реалізацію ініціативи. Ба більше, перед поданням мікропроєктів проведуть і «Школу Бюджетику Участику», там навчатимуть юних авторів цих мініініціатив. 

«Далі ми шукатимемо спеціальну платформу для голосування, щоб змогли взяти участь як всі учні школи, так і батьки, вчителі», – підкреслив Рафаель Кіжнер. 

Подасть невеличкий проєкт із друзями й лідерка учнівського самоврядування СЗШ № 106 Анастасія Журавель: «Ми хочемо провести змагання з кіберспорту. І вже після обговорення у школі хочуть приєднатися зо пів сотні учнів. Нам потрібне фінансування на організацію та хороші призи». 

Уже є 14 ініціатив від учнівського самоврядування. 

«Серед них є багато екопроєктів та навіть є пропозиції на фінансування зйомки роликів та рекламування школи у соцмережах», – зауважив в. о. голови Молодіжної ради Дніпра.

«Загальна вартість цього проєкту – 275 тисяч гривень. Щороку від молоді була велика кількість проєктів, серед ініціатив – молодіжний коворкінг-центр «Дніпро», історія Дніпра у бронзових мініскульптурках «Відчуй», алея багатонаціонального міста (прапори, – ред.). А у 2021 році створили окрему групу проєктів «Інформаційно-молодіжна» (до якої увійшов «Бюджетик Участик»). Подали 39 проєктів на 8 690 885 гривень. Переміг 21 проєкт на 4,8 млн грн», – підкреслив начальник відділу організаційної роботи з громадськими проєктами департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міської ради Владислав Соловйов. 

Довідка. Голосування за мікропроєкти розпочнеться у вересні, реалізація запланована з 1 жовтня 2022 року. Детальніше – https://www.facebook.com/molradadnipra.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook