ГоловнаCуспільство

Навчальна евакуація: в одному із торговельних центрів Дніпра роз’яснили правила безпеки під час повітряної тривоги

Представники мерії Дніпра спільно з ДСНС в одному із торговельно-розважальних центрів провели роз’яснювальну роботу щодо правил поведінки під час повітряної тривоги з навчальною евакуацією. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міськради.

За словами начальника інспекції з питань благоустрою міської ради Руслана Мороза, за законодавством, не лише відповідні служби, й заклади, установи, зокрема й торговельно-розважального напряму, повинні опікуватися цивільним захистом. 

«Наприклад, обов’язки торговельно-розважальних центрів (ТРЦ): забезпечення укриття для працівників та відвідувачів, оперативне сповіщення про настання повітряної тривоги. Водночас адміністрація не має права виганяти людей з ТРЦ під час повітряної тривоги. Це особистий вибір кожної людини. Загалом усім радимо не нехтувати сигналами повітряної тривоги і не перебувати у цей час поза укриття, оскільки це небезпечно. 

Інспекція постійно проводить роз’яснювальну роботу у торговельних заклад міста, особливо у центрі, щодо правил поводження під час повітряних тривог», – сказав Руслан Мороз. 

Водночас заступник начальника Дніпровського районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Сергій Старостенко розповів: «Пройшла навчальна повітряна тривога з евакуацією людей до найближчого укриття, зокрема паркінгу. Обов’язково залучаємо й адміністрацію закладів, наголошуємо на найбільш швидких шляхах евакуації та зачиненню магазинів, торговельних точок на час повітряної тривоги. Переважна більшість відвідувачів, адміністрація закладів досить таки нормально реагують на такі навчальні заходи, оскільки в країні війна і постійно зберігається небезпека ракетних обстрілів». 

За словами провідної інспекторки відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Дніпровського районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Ольги Петренко, у кожному торговельному центрі при вході повинна бути табличка з інформацію, де є укриття, до якого слід пройти під час повітряної тривоги і перебувати там до її закінчення.

«Головне не піддаватися паніці і слухати усі вказівки адміністрації закладу. На жаль, ситуація у Кременчуці показала, які фатальні наслідки настають у разі нехтування повітряною тривогою. Передусім людина сама несе відповідальність за себе. І від того наскільки швидко людина зреагує на відповідні сигнали, і залежить її життя і здоров’я», — наголосила Ольга Петренко. 

Головний інженер торговельної продуктової мережі Володимир Дейнего додав: «Серед співробітників нашого магазину постійно проводиться інструктаж щодо дій під час повітряної тривоги. Коли вона настає, усі працівники і відвідувачі покидають магазин і мають прямувати до укриття».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook