ГоловнаCуспільство

Рятувальна операція не закінчиться, допоки не будуть знайдені усі – Кирило Тимошенко

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко відвідав місце ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі. Ознайомився із ходом пошуково-рятувальної операції. Зазначив, роботи не припиняться, допоки не будуть знайдені усі. 

На зараз ворожа ракета забрала життя 40 людей. Доля трьох десятків наразі невідома. Постраждалих – 76, врятованих – 39.

«Головне зараз – допомога усім, хто постраждав. Відселений майже весь будинок. Понад 200 квартир фактично зруйновані. Місто і область підготували місця для тимчасово розташування мешканців цього будинку. Поки що більшість поїхали до родичів, знайомих, друзів», – зазначив Кирило Тимошенко. 

Він додав, що мешканцям пошкоджених квартир надають плівку та листи osb. Аби вони могли тимчасово закрити вибиті вікна. Буде рішення місцевої влади щодо матеріальної допомоги усім, хто втратив рідних, в кого зруйноване або постраждало житло.

«Велика дяка волонтерам. Їх тут величезна кількість. Я народився тут поруч. Декілька днів тому спілкувався із мамою. Зателефонував одразу після трагедії. Вона сказала, що чоловіки з її будинку побігли розбирати завали. Ось це і є Україна, ось це і є українці», – сказав заступник керівника Офісу Президента. 

Ракетна атака сталася пообіді 14 січня. Агресор скерував ракету на багатоквартирний будинок у Дніпрі.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook