ГоловнаCуспільство

Понад 300 осіб звернулися до штабу допомоги постраждалим зруйнованого будинку у Дніпрі

Постраждалі будинку, куди влучила російська ракета, родичі загиблих продовжують звертатися до штабу допомоги, який міська влада Дніпра оперативно розгорнула в адміністрації Соборного району за адресою: площа Шевченка, 7 (тел.: 068 557 34 19). Тут, в одному місці, їм допомагають із відновленням документів, оформленням заявок на отримання грошової допомоги, отриманням свідоцтва про смерть. На сьогодні до штабу вже звернулося понад 300 осіб, повідомляє пресс-служба Дніпровської міськради.

18 січня за дорученням міського голови Бориса Філатова його заступник з питань цифрової трансформації Костянтин Цепенніков, який цього дня є черговим по місту, відвідав згаданий штаб допомоги. 

«Сьогодні міська влада докладає всіх зусиль для максимального спрощення процедур, аби постраждалі, родичі загиблих внаслідок ворожої ракетної атаки 14 січня швидко відновили документи, отримали різні матеріальні допомоги від міста. Переконався, що тут організовано персональний підхід до кожного заявника, приділяють максимум уваги для всебічної допомоги. Переважно люди звертаються щодо подачі заяв на отримання компенсації за зруйноване чи пошкоджене житло, матеріальної допомоги на лікування, відновлення паспорта громадянина України тощо», — зазначив Костянтин Цепенніков. 

Також під час інспекційного об’їзду черговий по місту відвідав комунальне підприємство «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста "єДніпро"», яке продовжує формувати місцеву політику у галузі інформатизації, цифровізації, розвивати місцеві електронні інформаційні ресурси, а також впроваджувати цифрові технології у галузі освіти. 

«Пересвідчився, що підприємство активно друкує учнівські квитки, перевипускає їх для певних класів. Для цього процесу все організовано. Наприклад, сьогодні друк документів був для учнів старшої школи. Усі дані про кожного учня оцифровуються. Після готовності учнівських квитків батьків школярів повідомляють про те, що вони можуть забрати їх у навчальному закладі. Загалом процес оновлення таких документів постійно вдосконалюється», — підкреслив Костянтин Цепенніков. 

Нагадаємо, за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював так званий інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформують мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook