ГоловнаCуспільство

Черговий по місту: заступник мера перевірив роботу Штабу допомоги постраждалим від російської атаки 14 січня, а також роботу соціального гуртожитку

Штаб допомоги постраждалим від ракетного обстрілу, який стався 14 січня, став ще одним «острівком допомоги» мешканцям будинку на житловому масиві Перемога. Його відкрили за дорученням міського голови Бориса Філатова для зручності жителів постраждалоого будинку. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Штаб допомоги розмістили у НВК № 66 за адресою просп. Героїв, 3- А. Там щоденно без вихідних з 8:00 до 20:00 працюють міські спеціалісти, аби надати допомогу кожному мешканцю, який постраждав у той роковий день. Зокрема у Штабі можна:

  • подати документи на отримання матеріальної допомоги для відшкодування збитків, завданих житлу;
  • подати документи на отримання матеріальної допомоги на лікування постраждалим особам;
  • подати документи на отримання матеріальної допомоги сім?ям загиблих;
  • відновити втрачений або пошкоджений паспорт громадянина України;
  • отримати свідоцтво про смерть загиблого.

Крім цього, у Штабі зʼявились нові послуги. Мешканцям постраждалого будинку надавати допомогу буде нотаріус, яка згодилась безкоштовно допомогти містянам. Водночас там працює і пенсійний фонд. Він надає постраждалим довідку про доходи для матеріальної допомоги та приймає заявки на відновлення втрачених пенсійних посвідчень. 

А з понеділка у Штабі працюватимуть спеціалісти Центрального управління соціального захисту населення. Вони допоможуть мешканцям зареєструватись для грошової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Таким чином постраждалі отримають спеціальні QR-коди на разову грошову допомогу - 6660 грн.

«Загалом, станом на 20 січня звернулися за консультацією 240 осіб з питань надання матеріальної допомоги. Документи на допомогу вже подали 103 особи. Близько 20 пакетів документів вже в роботі. Люди приходять і реєструються, щоб отримати акти обстеження, аби потім подати на матеріальну допомогу. Там вони також отримують необхідні документи. Ми ж консультуємо людей як особисто, так і телефоном. Наші штаби будуть працювати до тих пір, поки не допоможемо кожному постраждалому», - зазначив заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики ДМР Едуард Підлубний.

Наступною локацією, яку відвідав заступник Бориса Філатова, став Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми». Там за дорученням мера створили Пункт незламності, а також «банк одягу». Останню послугу можуть отримати переселенці та люди, які опинились у складних життєвих обставинах. Аби допомогти їм теплими речами, до збору долучились як працівники різних міських закладів, так і небайдужі мешканці міста.

«Загалом в нас по місту на базах закладів соціального захисту працює 6 Пунктів незламності, з них в трьох розгорнуті «банки одягу». Також окрім Пунктів єднання дніпрян є три пункти обігріву. Загалом всі наші пункти забезпечені всім необхідним: в них є генератори, power-bank, подовжувачі, аптечки, запаси води, дитячі куточки, пеленальні столики, місця для годування немовлят. Відвідувачі мають змогу випити гарячі напої, пригоститися печивом. Тож городяни, в яких лишень 30 хвилин тому вимкнули світло, одразу йдуть до наших пунктів, аби не тільки мати змогу підзарядити гаджети, а й просто поспілкуватись з іншими містянами», - зазначив Едуард Підлубний.

Також директор департаменту соціальної політики ДМР завітав і до дніпровського міського соціального гуртожитку. В цьому закладі діти-сироти та діти, що позбавлені батьківського піклування, можуть безкоштовно проживати у віці від 15 до 23 років. Там є всі необхідні умови, аби діти адаптувались до дорослого самостійно життя. Для них організували різні послуги. Це і психологічні, і соціально-педагогічні, юридичні, соціально-економічні та інформаційні. На сьогодні в соціальному гуртожитку мешкає 13 дітей, а з початку повномасштабного вторгнення сюди поселили ще 13 переселенців.

«З перших днів війни мешканці закладу разом зі своїми соціальними педагогами та ВПО допомагають ТрО та ЗСУ, зокрема вони випікають різні смаколики, а також чергують у шпиталях, допомагаючи пораненим. Цей заклад унікальний як в нашому місті, так і в країні в цілому. Тут у дітей, які виходять з дитячих будинків та не знають, що їм робити далі, є можливість проживати до 23 років. Їм допомагають з адаптацією до дорослого життя, і вони таким чином можуть знайти роботу та почати будувати своє майбутнє життя», - підсумував Едуард Підлубний.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook