ГоловнаCуспільство

АТ «Дніпрогаз» інтегровано до структури «Нафтогазу»

Акціонерне товариство «Дніпрогаз» інформує своїх клієнтів про інтеграцію до організаційної структури державної компанії НАК «Нафтогаз України».

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 травня 2022 р. № 429-р, з метою запобігання ризику виникнення надзвичайної ситуації в енергетичній сфері Уряд здійснив передачу в управління Групі Нафтогаз пакету акцій газорозподільної компанії «Дніпрогаз».

У зв’язку з цим, ДАТ «Чорноморнафтогаз», який входить до Групи Нафтогаз, ухвалив згідно з законодавством усі необхідні корпоративні рішення, у тому числі зміну менеджменту АТ «Дніпрогаз».

«Захист інтересів споживачів газу на території нашої ліцензійної діяльності та їх підтримка у такі буремні для країни часи є головним пріоритетом у роботі підприємств Групи Нафтогаз. Забезпечення сталого та надійного розподілу природного газу нині є критично важливим фактором національної безпеки та соціальної стабільності, особливо в умовах повномасштабної військової агресії росії проти України», - зазначає Голова правління АТ «Дніпрогаз» Богдан Поп’юк.

Відтак для того, щоб забезпечити захист та підтримку споживачів газу Дніпра та Дніпровського району, Група Нафтогаз інтегрувала до своєї структури Акціонерне товариство «Оператора газорозподільної системи «Дніпрогаз» з подальшим закріпленням напрямку розподілу газу за контрольованим на 100% державним НАК «Нафтогаз України» і спеціально створеним для цього ТОВ «Газорозподільні мережі» (ГАЗМЕРЕЖІ).

Варто зауважити, що інтеграція АТ «Дніпрогаз» відбувається у плановому режимі та з дотриманням усіх вимог законодавства. В умовах війни технічний персонал компанії продовжує у цілодобовому режимі забезпечувати усі необхідні заходи для утримання в справному технічному стані усіх об’єктів системи газопостачання, опрацьовувати аварійні виклики, що надходять на пульт аварійно-диспетчерської служби «104», забезпечувати комерційний облік енергоресурсу, виконання заходів Плану розвитку газорозподільної системи, встановлення та повірку лічильників. Усі ці роботи спрямовані на забезпечення енергетичної безпеки у Дніпропетровщини та стале проходження опалювального сезону 2022-2023 років.

Довідка:

АТ «Дніпрогаз» - оператор системи газорозподілу, що працює на території м. Дніпра та Дніпровського району. Компанія є одним з найбільших підприємств регіону за кількістю об’єктів систем газопостачання та обсягами використання газу. На території ліцензійної діяльності Система газопостачання Дніпра – це близько 5,5 тисяч км розподільних газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 800 млн. кубометрів газу для 400 тисяч побутових споживачів, 3,7 тисяч промислових підприємств та інших суб'єктів господарювання. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз - ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші. АТ «Дніпрогаз» є одним з найбільших роботодавців міста. На сьогоднішній день штат підприємства налічує близько 1400 чоловік.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook