ГоловнаCуспільство

Чергова по місту: представниця КП «Теплоенерго» перевірила роботу котелень та Пункту незламності

Енергоощадність. За таким принципом модернізували районну котельню по вул. Руденка. Вона надає тепло 66 будинкам, а ще опалює одну з лікарень. За завданням міського голови Дніпра у котельні облаштували нове насосне обладнання (2 агрегати). Їхня потужність компенсує роботу чотирьох старих. При цьому вони споживають менше електроенергії. Це дуже важливо, бо заощадження енергоносіїв – одна з ключових стратегій підприємства, передають у прес-службі Дніпровської міськради.

«Також ми вже потроху складаємо план капітальних ремонтів на міжопалювальний період і в цій котельні якраз є котел, який потребує капремонту, – його ми вже включили до списку. Крім цього, ще запланували капремонт автоматики безпеки котла. Загалом я задоволена результатом роботи цієї котельні і працею людей. Бо вони роблять все, аби у будинках дніпрян було тепло, і при цьому котельня могла ще й заощаджувати. У нас тут встановлено п’ять котлів, але в роботі – один, він дуже потужний і його достатньо для такої погоди, як зараз. Проте, якщо температура повітря знизиться, то до роботи підʼєднають ще один котел. Єдине зауваження, це до табличок, бо вони радянського зразка і російською мовою, тож старший майстер дільниця пообіцяв переробити їх найближчим часом», – зазначила помічниця директора КП «Теплоенерго» Анастасія Сухіна. 

Другою локацією стала ще одна районна котельня на вул. Н. Алексєєнко. Вона обслуговує близько 54 будинків, а також опалює ще й три медичні установи. У ній встановлено три котли, але в роботі через плюсову температуру наразі один.

«Тут ще влітку 2022 року встановлено сучасне насосне обладнання та проведено ремонт частини котла. Комплекс цих заходів дозволяє заощаджувати електроносії, що є одним з ключових напрямів стратегії підприємства. Також покращуються технічні характеристики котла, завдяки чому ми уникаємо наднормативних витрат природного газу та електроенергії. На цей рік ми вже запланували капремонт ділянки магістрального трубопроводу опалення. Загалом роботою котельні я задоволена, тим паче тут майстер дільниці потурбувався про заміну табличок українською мовою», – зазначила Анастасія Сухіна.

Крім цього, помічниця директора КП «Теплоенерго» завітала до Пункту незламності по вул. В. Антоновича, 72 (СЗШ №32). Його, як і усі інші у Дніпрі, можна назвати «острівком безпеки, стабільності, тепла та зв’язку». Бо за дорученням міського голови Дніпра тут обладнали все, аби мешканці могли зігрітись теплими напоями, зарядити гаджети та цікаво провести час з дітлахам.

«Попри те, що цей Пункт незламності невеликий і розрахований на 207 осіб, тут дуже затишно. Є кімната для діточок, окрема кімната для відвідувачів і їхніх чотирилапих друзів, також є 1 генератор на 9 кіловат, але його достатньо. Також тут стабільно працює WI-FI, є й місце для надання медичної допомоги, за необхідності працює психолог. У цілому я задоволена Пунктом незламності, зауважень немає», – підсумувала Анастасія Сухіна.

Нагадаємо, за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював так званий інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформують мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook