ГоловнаCуспільство

У Дніпрі вперше проходить фестиваль релокованих бізнесів «Check-In Dnipro»

21 та 22 січня у Дніпрі проходить фестиваль бізнесів, які релокувалися до нашого міста з тимчасово окупованих чи небезпечних територій. Захід у центрі сучасної культури DCCC (Крутогірний узвіз, 21-А) організувала громадська організація «Shift» спільно з партнерами — агенціями «PRoector», «Abstract Beats», ГО «Шум» та «Модуль» за підтримки Дніпровської міської ради. Мета — підтримати ВПО-бізнес, який вже здійснив релокацію чи замислюється над цим або прагне з нуля запустити бізнес у Дніпрі. А також познайомити переміщений бізнес з місцевим, інтегрувати його в українську економіку тощо. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

У Дніпрі, за завданням міського голови Бориса Філатова, департаменти мерії усіляко допомагають релокованим підприємствам. Серед іншого з пошуком приміщень, земельних ділянок під виробничі потужності та складські приміщення, щодо розміщення працівників у гуртожитках, питаннями оподаткування, перереєстрації бізнесу тощо. 

«Загалом нам відомо про 56 підприємств, які релокувалися до Дніпра, з них 14 вже почали свою виробничу діяльність, сплачують відповідні податки. У міській раді департамент правового забезпечення усіляко допомагає таким підприємствам щодо юридичних, регуляторних питань, оформлення земельних ділянок, пошуку приміщень, інформаційної, консультаційної підтримки тощо», — зазначив секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара. 

Під час фестивалю проходить ярмарок продукції релокованого бізнесу. 

Олександр Кучурук з Краматорська — один з учасників фестивалю. У чоловіка з дружиною до війни там був родинний швейний бізнес з арт-коворкінгом, майстер-класами, ресайлінгом. 

«Навесні переїхали до Дніпра, винайняли приміщення і почали шити спальники. Нині продовжуємо це робити, а також шити балаклави, дощовики, футболки, теплі флісові шапки. Дніпро — зручне місто для ведення такого бізнесу, як у нас. Тут є все — від фурнітури до синтепону й інших матеріалів», — підкреслив чоловік. 

Ще одна учасниця — Тетяна з Харкова. До війни у неї був швейний бізнес у рідному місті. Переїхавши до Дніпра, жінка знайшла себе в іншій справі — створенні свічок (свічоварінні). 

«Закінчила спеціальні курси, мала навички щодо цієї справи ще раніше. І почала створювати і продавати свічки, словом розвивати свічний бізнес. Робили окопні свічки і для ЗСУ», — додала пані Тетяна.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook