ГоловнаCуспільство

У «Дніпрогазі» пояснили, як перевірити надійність захисту підземних газопроводів

Технічний персонал АТ «Дніпрогаз» продовжує забезпечувати сталий та надійний розподіл газу для своїх клієнтів. Впродовж січня 2023 року спеціалісти зазначеного підприємства здійснили технічний огляд стану обладнання станцій катодного захисту (СКЗ) на майже 720 об’єктах, перевірку ефективності роботи 70 СКЗ та здійснили регулювання режимів роботи на 131 об’єкті. Про це повідомляють у прес-службі Дніпрогазу.

Головне призначення станцій катодного захисту - захист підземних сталевих газопроводів від корозії. Аби переконатись в ефективності роботи СКЗ спеціалісти «Дніпрогазу» здійснюють приладове вимірювання різниці потенціалів «газопровід-земля». Таким чином можна виявити та усунути корозійно-небезпечні ділянки підземних сталевих газопроводів.Методика виконання даних вимірювань та їх періодичність регламентовані вимогами ДСТУ Б В 2.5 – 29. 2006 та Правил безпеки систем газопостачання. 

Однією з важливих операцій при проведенні виміру різниці потенціалів є зачищення поверхні труби до металевого блиску. Це робиться для створення якісного контакту з вимірювальним приладом. Також на газових стояках виконується перевірки справності електроізолюючих фланцевих з`єднань з метою оптимізації роботи станцій катодного захисту, які проводяться згідно маршрутних листів.

На території ліцензійної діяльності «Дніпрогазу» існує 854 маршрути, за якими такі роботи виконуються. В середньому фахівці групи електрохімічного захисту перевіряють до 20 тис точок вимірювання за квартал. 

В умовах воєнного стану АТ «Дніпрогаз» постійно здійснює необхідні капіталовкладення для сталої і надійної експлуатації системи газопостачання нашого міста та щиро дякує дніпрянам, які у повному обсязі та вчасно розраховуються за послуги з доставки газу.

Нагадуємо, що своєчасна оплата за розподіл - це Ваші інвестиції у комфорт та затишок в оселі, а також підтримка економіки регіону і основа нашої оборони!

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook