ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині цифровізують 10 громад: як іде процес і що отримають від цього жителі

10 громад Дніпропетровщини, які беруть участь у проєкті «Цифрові стратегії розвитку громад», вже перейшли до конкретних кроків. Для цього на територіях створили робочі групи,  провели аналіз стану інформатизації та прописали пріоритетні напрямки цифровізації. Про це повідомили Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

У проєкті беруть участь 10 громад регіону – Божедарівська, Губиниська, Гречаноподівська, Магдалинівська, Миколаївська, Обухівська, Синельниківська, Слобожанська, Троїцька та Чернеччинська.

«Кожна територія визначила свого цифрового лідера. Це людина яка є «голосом» цифровізації. Спеціаліст, який вже сьогодні пояснює та просуває переваги такої міні-реформи у себе в громаді. Люди розуміють, що інформатизація спростить багато бюрократичних процесів, а також з’являться нові послуги для людей і бізнесу», – сказав заступник очільника області Іван Начовний. 

Усі 10 територій створили робочі групи. Разом з експертами ГО Digital Dnipro Region провели аналіз рівня підключення соціальних об’єктів до мережі Інтернет, визначили рівень обізнаності працівників соціальної сфери з цифрової грамотності, кібербезпеки та кібергігієни.

«Всі громади мають різний рівень цифровізації. Від початкового – до розвиненого. На сьогодні кожен учасник проєкту визначив, що необхідно громаді для її інформатизації в першу чергу. Десь це відкриття ЦНАПУ, а десь – підключення до швидкісного інтернету соціальних об’єктів», – сказала голова ГО Digital Dnipro Region Олівія Ланская. 

Серед найпопулярніших напрямків інформатизації, які визначили в громадах, – впровадження інструментів е-демократії, створення точок доступу до Wi-Fi у громадських місцях, навчання працівників.

Зараз громади приступили до розробки програм інформатизації. Фіналом проєкту стане їх затвердження на сесіях.

Реалізація проєкту «Цифрові стратегії розвитку громад» стала можлива завдяки підтримці партнерів – Фонд Східна Європа та ГО Digital Dnipro Region.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook