ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині енергетики ДТЕК проводять 65% ремонтів без відключення світла

На Дніпропетровщині енергетики ДТЕК проводять 65% ремонтів без відключення світла

За перші три місяці 2023 року енергетики Дніпропетровщини виконали 8,4 тисячі ремонтів. 65%  робіт з них – без відключення електроенергії для клієнтів. Це майже вдвічі більше, ніж до війни. Таких результатів вдалося досягти завдяки новій технології, яку у ДТЕК Дніпровські електромережі почали опановувати одними з перших в Україні. Наразі її активно використовують в Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському, Павлоградському, Нікопольському та інших районах. Енергетики постійно розширюють перелік робіт. Мета  проводити без відключення електроенергії для жителів області більшість ремонтівповідомляють у прес-службі ДТЕКу.

Попри війну,  ДТЕК Дніпровські електромережі продовжує інвестувати в автоматизацію та новітні технології. Метод ремонту без відключення – світова практика, яка гарантує безперебійне електропостачання для жителів під час проведення планових або аварійних ремонтів. ДТЕК Дніпровські електромережі одним з перших впроваджує її в Україні.

«Введення воєнного стану значно змінило плани усієї країни, тож у 2022 році ми працювали здебільшого над відновленням світла та ліквідаціями аварій у електромережі. Але зараз повертаємося до застосування сучасних технологій і навіть розширюємо перелік робіт без відключення напруги. За перший квартал цього року виконали 5,4 тисячі ремонтів, під час яких не відключали світло у клієнтів. Це 65% від загальної кількості у 8,4 тисячі ремонтів, які ми провели. Мета – виконувати так більшість ремонтних робіт»,  повідомив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

В деяких містах частка робіт без відключень вже сягає 74%. Наприклад, бригади у Дніпрі на повітряних лініях, що живлять об’єкти та будинки, з 274 робіт – 204 зробили без відключень.

При цьому енергетики постійно розширюють перелік й складність робіт. Наразі проводять їх не тільки на об'єктах з низькою напругою, а й на лініях середньої напруги.

У Кривому Розі минулого місяця вперше в області виконали роботи під напругою із заміною залізобетонних опор на повітряних лініях. Раніше такі роботи виконували тільки із знеструмленням споживачів на тривалий час. Нині усі роботи провели повністю без відключень.

Як повідомлялося раніше, проєкт проведення ремонтів без відключень для клієнтів на Дніпропетровщині реалізують з 2018 року. Восени минулого року 16 фахівців ДТЕК Дніпровські електромережі завершили навчання від провідної компанії з США Altec роботам без відключення напруги на лініях 6-20 кВ. Технологію застосовують у Дніпропетровському регіоні, а також поширюють країною, навчаючи колег з інших областей.

Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook