ГоловнаCуспільство

Чергова по місту перевірила, як триває термомодернізація у школах та садках, а також стан одного із укриттів 

Утеплення, заміна вікон та дверей, а також ремонт ґанку: у Дніпрі попри виклики війни триває термомодернізація шкіл та садочків. Аби цей процес продовжився, міський голова Борис Філатов особисто вів перемовини з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо виділення наступного траншу кредиту для продовження термомодернізації у бюджетних закладах. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Наразі у Дніпрі триває термомодернізація тринадцяти дитячих садків та двох шкіл. 

«Сьогодні перевірили, як триває термомодернізація у садочку №68. Тут наразі тривають роботи з утеплення фасаду, далі його будуть фарбувати, аби він мав красивий вигляд. Це вже не перший обʼєкт і не перший рік, в нас діє ця програма. Дніпро – перше місто в Україні, яке масштабно реалізовує проєкт з підвищення енергоефективності бюджетних закладів», - зазначила заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики ДМР Ксенія Сушко. 

Вона також перевірила, як облаштовано найпростіше укриття у школі №135 по вул. Березинська, 31 та впевнилась у цілодобовій доступності укриття. Бо утримувати укриття в належному стані та надавати дніпрянам цілодобовий доступ до них - це одне з ключових доручень міського голови Дніпра Бориса Філатова. 

«Ми готуємось також і до можливого виходу до шкіл дітей з першого вересня. Тож наразі ми прискіпливо контролюємо ситуацію з тим, як оснащені укриття, в якому вони стані, скільки вони можуть прийняти дітей. Бо в нас укриттів 116, а шкіл у нас всього 154, тож наразі розглядаємо питання, яким чином нам прийняти дітей, щоб їм було безпечно, комфортно та зручно навчатись. Зокрема, будемо розглядати питання змішаної форми навчання, можливо  навчання у першу та другу зміну, або ж тижнева форма. Тобто точну форму оберемо після того, як зрозуміємо, скільки буде дітей і,  звичайно, якщо погодять вихід дітей до шкіл з першого вересня. Щодо укриття, то наразі воно працює для жителів міста, вміщає понад 1000 осіб. Тут облаштовані санітарні кімнати, в наявності  медикаменти, вода. В школі 24/7 знаходиться черговий, номер телефону якого розміщений біля входу в укриття. Також маємо окремий куточок для дітей, окремий для матусь з немовлятами. Тож не нехтуйте повітряними тривогами та приходьте в це укриття», - підсумувала Ксенія Сушко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook