ГоловнаCуспільство

ДТЕК з початку року убезпечив від аварійних відключень понад 1,5 тисячі кілометрів повітряних електроліній Дніпропетровщини

ДТЕК з початку року убезпечив від аварійних відключень понад 1,5 тисячі кілометрів повітряних електроліній Дніпропетровщини

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі з початку року розчистили від гілок та сухих дерев 1 563 кілометри повітряних електроліній. Такі роботи убезпечать клієнтів від аварійних відключень світла, спричинених падінням гілок або дерев на електролінії, а також підвищать стабільність та надійність електропостачання Дніпропетровської області.

Усього в 2023 році ДТЕК Дніпровські електромережі розчистить від гілок та сухих дерев понад 3300 кілометрів повітряних електричних ліній. Це необхідно, насамперед, щоб гілля дерев не ставали причиною пошкоджень електроліній, коли вони, наприклад, падають на дроти під час негоди.

«ДТЕК Мережі – відповідальний бізнес, основа і підтримка для нормального життя наших клієнтів. Завдяки розчистці трас електроліній від сухих гілок та дерев ми підвищуємо надійність електропостачання. Особливо це стосується районів приватної забудови, які отримують світло саме за допомогою повітряних електричних ліній. Зокрема таких як Новомосковська, Петропавлівська та Павлоградська ділянки, приватний сектор Дніпра та інші», – зазначили в компанії.

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі проводять планову обрізку дерев, які ростуть виключно в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі. В компанії наголошують, що опікуватися розчисткою трас від гілля дерев та порослі мають і самі клієнти. Згідно з Правилами охорони електричних мереж, відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є їхні власники та землекористувачі.

Мешканці приватного сектору повинні завчасно самостійно обрізати дерева та кущі на власних подвір’ях та присадибних ділянках. На безгосподарських територіях, пустирях — місцеві органи самоврядування.

Якщо гілки знаходяться занадто близько до проводів та є загроза аварійної небезпеки, повідомте у ДТЕК Дніпровські електромережі через особистий кабінетсоцмережі, контакт-центр +38 (056/066/067/063) 790-99-00, чат-боти Viber та Telegram.

Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook