ГоловнаCуспільство

Нагороди та техніка: Філатов привітав Дніпровську зенітну ракетну бригаду з 31-ю річницею створення

З початку повномасштабного вторгнення РФ підрозділи Дніпровської зенітної ракетної бригади знищили більше 400 ворожих повітряних цілей, понад половина з яких - крилаті ракети, що летіли на будинки мирних людей. Лише за ці пів року оборонці неба збили шість десятків крилатих ракет та біля восьми десятків безпілотників. 

«Дуже знаково, що сьогодні була важка ніч і сумний ранок. Але якщо би не ця важка ніч для вас, то цей ранок був би ще сумнішим. Від всієї територіальної громади Дніпра, від депутатів міськради, від всіх мешканців я хочу сказати вам слова подяки. За те, що ви бороните нас. Даєте можливість працювати і просто жити», — сказав мер Борис Філатов.

Оборонцям Неба, на честь яких в Дніпрі нещодавно перейменували одну з вулиць, він вручив почесні медалі «Захиснику Вітчизни», грамоти, подяки та ще 25 телевізорів для військової частини.

«З початку цієї агресії багато знищено цілей противника. Збивали і літаки, і гелікоптери, дуже багато безпілотних літальних апаратів. Відео збитого першого «шехеда» біля Дніпропетровщини обійшло всі світові телеканали. Збиття Ka-52 всі показали. Це вказує на вашу майстерність, шановні військовослужбовці», — наголосив командувач повітряного командування «СХІД» Повітряних Сил ЗСУ генерал-майор Іван Теребуха.

Тож, аби робота бійців була ще ефективнішою, місто забезпечує їх необхідною технікою та навіть допомагає з безпосередньою модернізацією деякої зброї. Усе — згідно з побажаннями та запитами самих військових. Місто вже придбало десятки планшетів, ноутбуків та іншої потрібної компʼютерної техніки на суму понад 3 млн грн. Крім цього, бійцям доправляли різну амуніцію. А також військовій частині містом було виділено субвенцію у понад 1,2 млн грн на придбання запчастин, оргтехніки та електрооснащення.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook